Witam Allegrowicze . Kupiłem na Allegro lokalnie dwa przedmioty po atrakcyjnej cenie u jednego sprzedawcy . Paczka ma już nr nadania ale sprzedający zwodzi mnie i nie wysłał paczki ani wczoraj ani dzisiaj . Mam pytanie gdzie mogę sprawdzić na aukcji deklarowany czas wysyłki ?? Czy jest taka możliwość
?? Po jakim czasie mogę założyć dyskusję sprzedającemu ??
Dziękuje za odpowiedzi
Slow4You
@Slow4You Na Lokalnie zgodnie z regulaminem sprzedający - o ile w ofercie nie wskazał inaczej - ma 7 dni na nadanie przesyłki.
@komis-bell Podziękował za szybką odpowiedż . Siedem dni mogę poczekać . Rozumiem że ludzie nie zawszę mają czas . Zobaczymy jak będzie . Ja np. dbam jak tylko mogę żeby paczka była szybko spakowana i wysłana . Czasami latam do paczkomatów o 1 -2- 3 w nocy , żeby kurier zwinął przesyłkę za pierwszym razem z paczkomatu .
Na allegro lokalnie nie sprawdzisz deklarowanego czasu wysyłki. Sprzedawca ma 7 dni na wysłanie przesyłki. Jeśli po tym czasie nie wyślę przesyłki możesz otworzyć dyskusję
Dyskusję możesz już założyć jak masz jakieś wątpliwości, ale sprzedajacy ma 7dni o ile nie deklarował innego terminu wysyłki.
Daj spokój ja kupiłem 3 przedmioty na allegro lokalnie i żaden sprzedawca nie wysłał. Obecnie czwarty raz i jak na razie od 2 dni sprzedawca także nie wysłał. Dla mnie allegro lokalnie to straszny niewypał i więcej tam nic nie będę kupował - szkoda nerwów.