Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry, dziś wystawiłam przedmiot na sprzedaż i właśnie dostałam wiadomość, że ktoś go kupił, jednak zamiast opłaty za przedmiot dostałam wiadomość z podejrzanym linkiem, czy to próba oszustwa?
jak można anulować ten zakup by przedmiot był znowu dostępny ? Dziękuję
@Client:46488952 tak oszustwo, kupił i nie opłacił a wysłał link do wyłudzenia danych do konta !!!
Opłata jest naliczana dopiero jak zapłaci, więc jak nie dokona tego przez allegro to oferta się wznowi po 5 dniach 😄 ale możesz śmiało wystawić od razu bo to wyłudzenie a @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_ zaraz zablokują jego konto 😄
@Client:46488952 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto.
Nieopłacone zamówienie zostanie automatycznie anulowane po 5 dniach, a oferta wznowiona.
Jeśli nie chcesz czekać, możesz wystawić ofertę ponownie, tylko anuluj wznowienie tej pierwszej, taka opcja pojawi się na 24h przed planowanym wznowieniem w tej zakładce, otrzymasz też e-mail w tej sprawie.
@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_ Witam Czy mógłbym poprosić o zablokowanie tego kupującego ? I wznowienie oferty, którą ta osoba kupiła ? Dziękuję i pozdrawiam
@Krekels dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto. Nie możemy wznowić oferty. Po 5 dniach nieopłacone zamówienie zostanie automatycznie anulowane, a oferta wznowiona.
Jeśli nie chcesz czekać, możesz wystawić ofertę ponownie, tylko anuluj wznowienie tej pierwszej, taka opcja pojawi się na 24h przed planowanym wznowieniem w tej zakładce, otrzymasz też e-mail w tej sprawie.
Witam,
Dostałem wiadmość: "Dzień dobry. Opłaciłem "iPad Air FIOLETOWY + Apple Pencil 2 gen. + ETUI" przez AllegroLokalniie "kupp teraz"." @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Chciałbym zgłosić podejrzenie o oszustwo.
@Client:72359830 podaj proszę login osoby, która wysłała do Ciebie tę wiadomość.
@artczi niestety tak. Dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zabezpieczyliśmy to konto.
dziękuję - zeskanowałem kod ale nie zaplaciłem. zmylił mnie fakt , że klient jest od ponad 4 lat.
Cześć, zacząłem wystawiać na allegro lokalnie i jest mnóstwo wiadomości z próbą wyłudzenia danych. Jednak dziś dostałem powiadomienie od allegro, że czeka wiadomość w CENTRUM WIADOMOŚCI i klient od razu wysłał plik w PDF? Czy to kolejna dziwna próba?
Ale co w tym PDF'ie kod QR, czy odstąpienie od umowy?
Nie planuję tego otwierać. Jeśli w PIERWSZEJ wiadomości wysyła jakieś pliki to coś tu nie gra chyba co?
Jeśli plik jest w centrum wiadomości, to raczej nie ma wirusa, a jeśli go nie otworzysz, to nikt nie będzie wiedział, czy to kolejna próba wyłudzenia, czy zwykła wiadomość od kupującego
Patrzcie jaki spryciula fakturkę sobie stworzył a buty dalej nie sprzedane na allegro 😄
@Rudnisiowy to jest próba wyłudzenia, dlatego nie klikaj proszę w ten link i prześlij mi proszę tutaj zrzut wiadomości, gdzie widać, że dostałeś ją od konkretnego użytkownika. Zablokujemy to konto.