anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak anulować zakup na Allegro lokalnie jako sprzedawca?

12adriatexs15
#7 Wielbiciel#

Jakiś czas temu oszust kupił u mnie na Allegro Lokalnie przedmiot z odbiorem osobistym. Do odbioru nigdy nie doszło. Po zakupie wysyłał mi maile abym wysłał mu przedmiot do Włoch. Odpisałem aby anulował zakup, dodam taka opcje w ogłoszeniu i kupi sobie raz jeszcze. Naciskał abym podał nr konta i mu wysłał przedmiot do Włoch. Kojarzę tematy oszustw wiec uznałem, ze nie dam się nabrać i kazałem mu anulować zakup informując go, ze paczki do Włoch nie wyślę. 
Po jakimś czasie odezwało się do mnie Allegro z prowizja za sprzedaż która nie doszła do skutku XD 

Teraz Allegro się poci abym zapłacił do końca miesiąca bo mi zablokują sprzedaż innych przedmiotów… Nie mam zamiaru płacić nawet złotówki za tego oszusta… Niestety nie widzę opcji anulowania zakupu przez tego ciula, a Allegro jak próbuje się z nimi skontaktować to informuje mnie, ze maja problemy techniczne i mam spróbować później XD tak już od tygodnia…

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

LEW433
#21 Demiurg#

Kupujący na AL od prywatnego sprzedającego nie może anulować zakupu, ty jak sprzedajacy jak udostępniasz odbiór osobisty możesz się liczyć z takim faktem, nie dochodzi do zakupu piszesz o zwrot prowizji, chcą dowodu że nie doszło do transakcji, pisałeś o zwrot prowizji?

oznacz moderatorów

12adriatexs15
#7 Wielbiciel#

Nie wiem jak, gdy wybieram „pomoc Allegro” potem kontakt to wywala mi komunikat o problemach technicznych 

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

Bo sa non stop kwiatki z problemami technicznymi najszybciej idzie prze messengera z fb sie skontaktowac 

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

W takich przypadkach najlepiej zgłaszać od razu do allegro podejrzenie oszustwa aby zweryfikowali transakcję i zazwyczaj zawieszają takie konta i łatwiej odzyskać prowizję.

oznacz moderatorów

12adriatexs15
#7 Wielbiciel#

Ale jak?

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@12adriatexs15 widze ze cos znowu jest zdupione bo sie czesc rodzajow pomocy nie wuswietla poprosimu moderatorki o link kontaktowy do pomocy dla ciebie  @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  niedlugo ktoras odpisze monitoruj

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@12adriatexs15 zglos do allegro probe wyludzenia podajac tresc rozmowy ze chce wysylke nastepnie zwroc sie do allegro o zwrot prowizji gosc dostanie bana na konto bo to proba wyludzenia jest. I polecam nie udostepniac odbiorow osobistych

oznacz moderatorów

12adriatexs15
#7 Wielbiciel#

Na przyszłość będę pamiętał. Niestety gdy próbuje zgłosić do Allegro wywala mi komunikat o problemach technicznych i prosi spróbować ponownie później. Tak już od tygodnia 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Ale z kim próbujesz się skontaktować? https://allegro.pl/pomoc/kontakt

oznacz moderatorów

12adriatexs15
#7 Wielbiciel#

Ok zgodnie z powyższa porada skontaktowałem się przez Messenger. 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@12adriatexs15 sprawdziłam, że korekta została już wykonana na Twoim rachunku 🙂 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!

oznacz moderatorów