anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

jak wyłączyć status firmowego konta na allegro lokalnie

MAMY ROZWIĄZANIE!
yodan76
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry,

korzystając z serwisu "allegro lokalnie" mam oznaczenie, że sprzedaję jako firma. Chciałbym sprzedawać jako osoba prywatna. Mam świadomość, że może się to wiązać z faktem, że główne konto allegro mam ustawione na firmowe (nie korzystam z opcji konta firmowego, ponieważ do sprzedaży allegro założyłem osobne konto). W jaki sposób mogę usunąć status konta firmowego na allegro lokalnie, lub, jeżeli to konieczne, również na zwykłym allegro?

serdecznie dziękuję za odpowiedzi!

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4
nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@yodan76 Zmianę danych na koncie firmowym można wprowadzić tylko w określonych przypadkach. Sprawdź tutaj czy u Ciebie będzie to możliwe. Jeśli nie, pozostaje założyć nowe konto.

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

Nie zmienisz konta firmowego na zwykle, kiedyś dało się teraz to w zasadzie niewykonalne.

oznacz moderatorów
yodan76
#7 Wielbiciel#

dziękuję za odpowiedzi, już rozumiem że zmiana konta na firmowe była nieodwracalna. Czyli w związku z tym nie ma możliwości również wprowadzić zmian na allegro lokalnie? Widnieje tam komunikat, że sprzedaję jako firma, pomimo że sprzedaję jako osoba fizyczna. Nie chcę wprowadzić kupujących w błąd, czyli że przysługuje im prawo odstąpienia od umowy, kiedy tego prawa nie mogę zaoferować jako osoba fizyczna

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@yodan76 przykro mi, ale nie. Konto na Lokalnie to takie samo konto jak na Allegro, więc status (firma lub zwykłe) jest taki sam w obu miejscach i nie da się tego zmienić. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów