Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Czy jest w jakikolwiek sposób karalne licytowanie absurdalną kwotą, a później nieopłacanie tego?
Wystawiłem przedmiot od 1zł. W tym samym dniu ktoś zalicytował 5000. Przedmiot warty 3000. Teraz muszę czekać tydzień, aż kupujący nie zapłaci? I tak bezkarnie będzie mi psuł licytacje?
Czy allegro coś z tym robi? Czy mam gdzieś to zgłosić?
Jeżeli jednorazowy wybryk to Allegro nic mu nie zrobi, ale jak się powtarza to zgłaszaj a zablokują go.
Gdzie to mogę zgłosić?
Najlepiej wezwijmy moderację, sprawdzą. @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Allegro zwykle zaczyna coś działać jak taki pseudo kupujący robi to wielokrotnie ,wtedy go sprawdzają i decydują co z nim zrobić .
Gdzie to mogę zgłosić?
a co by się stało gdyby wiedząc, że płątności nie będzie wystawić od razu ponownie?
Na przykład to, że ta osoba będzie znowu tak przebijała.
no właśnie. Wtedy za powtarzające się działalnie zgloszenie do Allegro i ci zablokują jako recydywę
nie wiem gdzie to mogę zgłosić. Stąd ten wątek.
@marcinx556 tu możesz to zgłosić masz taki na zielono przycisk oznacz moderatorów @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_ i napisz nick gościa czy nr aukcji
Wystaw przedmiot na allegro zwykłym, i zablokuj tego licytującego
Chyba nie mogę na zwykłym jak nie prowadzę firmy?
możesz. nie trzeba mieć konta firmowego
allegro to jeszcze wypłaci kupującemu pieniądze z programu ochrony kupujących, a ciebie ukarze. to jest niestety allegro nieprzyjazne sprzedawcom. Od czerwca 2023r startuje konkurencja więc allegro może się zwijać za to jak traktują sprzedawców.
Coś mi się zdaje że nic sobie z tego nie robią i lęku nie mają bo tak to by coś robili pod kontem zachęcania sprzedawców do kontynuowania sprzedaży na swojej platformie a tu nic takiego się nie dzieje .
Mam nadzieję że jak słupki zaczną spadać, bo sprzedawcy uciekną do konkurencji to może wtedy allegro się obudzi ale będzie już po "ptokach" 🙂 nikt nie wróci do zło...j platformy zwanej allegro
W sumie to smutne, że tylu sprzedawców życzy upadku Allegro, ale nie dziwne, bo samo zapracowało na te życzenia.
Już nawet ich przyszły właściciel ąmozum do którego się upodabniają, by móc dać się przejąć, wycofuję się z darmowych zwrotów w USA, bo widzi że nie tędy droga. Ci dalej brną.
Ja mam już wystawione oferty taniej o 20% na portalu, który od czerwca rusza i życzę mu jak najlepiej.
Ale jak wypłaci skoro kupujący nic nie wpłacił?
to jest allegro "smarują" aby tylko zatrzymać kupującego nie ważne czy kupujący zapłacił czy nie itd. ważne że kupujący się pojawił więc allegro będzie "smarować"