Mam klienta, który kupił u mnie (prywatnej osoby) towar. W aukcji było napisane że towar jest z demobilu, część wyciągnięta z urzadzenia i sprzedawany jako używany. Ogólnie stan urzadzenia oceniłem na bardzo dobry, lecz było ono po pewnych modyfikacjach. Klient chciał zwrócić towar poniewaz nie odpowiadał jego wymaganiom. Zgodziłem się na zwrot, ale miał mi odesłać towar. I tu się zaczęła cala batalia. Chciał żebym zapłacił za kuriera. Po rozmowie z konsultantem allegro odmówiłem. Towar dotarl do mnie ale klient twardo sie upierał że mam mu oddać za 2 przesyłki. Kliknąłem w systemie "zwrot środków " i system przelał mu za towar i 1 przesyłkę. No i tu zaczal mnie sądami straszyć, i oskarżać że jestem oszustem itd. Stwierdziłem że dla świętego spokoju oddam mu te 18zł bo to sie juz ciaglo parę dni. Na koniec na sporze w allegro napisał mi że bedzie co jakis czas sprawdzał czy nadal sprzedaję ten towar. Wcześniej sprzedałem tego kilkadziesiąt sztuk i nikt nie pisał że cos jest nie tak, ale ten jeden musiał sie znaleźć i zrobić ze mnie oszusta. Czuję się prześladowany przez tego typa. Co ja mogę z tym zrobić. Mogę go jakoś zablokować, żeby już mnie więcej nie gnebił?
Cześć, @olejrolej! Przykro mi, że miałeś taką sytuację, ale nie będzie możliwości zablokowania kupującego na Allegro Lokalnie. Jeśli czujesz się prześladowany, to odpowiednim miejscem do zgłoszenia tego będzie np. policja.