Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Klient zakupił produkt lecz zrezygnował .
@ONLYBMW zdarza się, a jaki masz problem ?
Prowizja od sprzedaży ?? taki problem
@ONLYBMW szklane kuli nie mamy, więc warto pisać od razu 🙂
A teraz jeszcze dopisz, czy zapłacił, czy oddałeś kasę, jaka forma dostawy itp. bo to istotne !!!
No wiem , źle opisałem , nie zapłacił , wycofał sie z zakupu na allegro lokalnie , a widze że nie ma możliwości anulowania zakupu a prowizje pobrali .
O ile nie sprzedajesz z opłatą "za pobraniem" albo z "odbiorem osobistym" to po regulaminowym czasie na opłatę możesz się starać o zwrot opłaty transakcyjnej . Jednak jak udostępniłeś wskazane wcześniej formy to poproś tego klienta aby potwierdził swoją rezygnację.
Sprzedawałem z odbiorem osobistym , rozmawiałem z klientem aby anulował zakup ale na allegro lokalnie nie ma takie zakładki .
@ONLYBMW jak był to zakup z odbiorem osobistym, i przy odbiorze, to nic nie anulujesz, trzeba wyrwać w mailu potwierdzenie odstąpienia od kupującego i podesłać allegro jak dowód 🙂
No chyba tak , dzięki za pomoc.
Nawet jak dostaniesz potwierdzenie, nie koniecznie że zaloga wznowi ci ogłoszenie - zwykłe mówią że zostanie wznowione automatycznie w ciągu 5-7 dni. Wiec, zastanów się nad Wystawieniem jej ponownie (wybierz to ogłoszenie, nnaciśni na "Wystaw ogłoszenie" - jedynie ponownie dołącz zdjęcia, pozostała treśc ogłoszenia zostanie skopiowana automatycznie). Jednym skutkiem może być że po wpłacie za dwie jednocześnie będziesz zmuszony zwrócić pieniądze za jedną - nie jestem pewien że to jest w pełni zgodne z KC (chociaż regułamin Allegro na to pozwala)
Również zapraszam o głos w temacie skrócenia czasu oczekiwania na wpłatę (Naciśni "w punkt" w tym wątku) - https://spolecznosc.allegro.pl/t5/zg%C5%82o%C5%9B-sw%C3%B3j-pomys%C5%82/skr%C3%B3cenie-czasu-oczekiw...
Nie musisz >nie udostępniaj odbioru osobistego ani pobrań, problemy z odzyskaniem prowizji.