anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kontenodom

orzeszek-II
#7 Wielbiciel#

Uwaga na kontenodom oszust straciłem 8 tyś 

Człowiek nawet nie odbiera telefonów a chce więcej pieniędzy grożąc 

oznacz moderatorów
27 ODPOWIEDZI 27

Monika__L
#16 Inspirator#

dzięki

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@orzeszek-II czy dokonałeś tego zakupu na Allegro? 

Ola
   Moderatorka

Jak dostawa na czas - to Allegro!
   Wybieraj spośród tysięcy produktów i zamawiaj z dostawą przed Świętami.
oznacz moderatorów

orzeszek-II
#7 Wielbiciel#

Ogłoszenie było na **piiip** A tu chcę przestrzec  inne osoby

oznacz moderatorów

drekenzes
#17 Koryfeusz#

@orzeszek-II  napisał(a):

Ogłoszenie było na **piiip** A tu chcę przestrzec  inne osoby

Ci sprzedający to fałszywe konta udające fikcyjne osoby, Allegro tutaj nie pomoże, nazwa dziś taka jutro inna, a Ty powinieneś może odwiedzić policję? Bo takie zastraszanie i być może wyłudzenie? Dziwna sprawa. Ja bym jednak odwiedził komisariat.

drekenzes
#17 Koryfeusz#

@orzeszek-II Może podasz więcej szczegółów, czy mamy zgadywać? Chodziło ci o niego?

orzeszek.jpg

orzeszek-II
#7 Wielbiciel#

Prawie trzy miesiące temu podpisałem z kontenodom umowę która miała być zrealizowana do 27 października wpłaciłem zaliczkę w wysokości 8000 zł po terminie człowiek zaczął się miksować i zmieniać terminy. A od kilku dni przesyła monity by zapłacić mu 800 zł.

Umowa jest by 50% wpłacić na początku drugą połowę po zamontowaniu kontenera.

Na dzień dzisiejszy człowiek nie odbiera telefonów przesyła monity o pieniądze nie odpowiada na maile zablokował mój numer telefonu nie odbiera telefonów 

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@orzeszek-II  No dobrze, a czy czytałeś umowę?  Może postępuje on zgodnie z umową, po co miałby odbierać telefony?

Jeżeli postępuje niezgodnie z umową to zwróć  się  do radcy prawnego, wprawdzie tutaj jest taki jeden co czasem doradza  i sypie paragrafami, ale nie wiem czy sie podejmie

oznacz moderatorów

orzeszek-II
#7 Wielbiciel#

W umowie jest zapis 50% teraz 50 % 30 dni po zainstalowaniu kontenera

Niestety w internecie i na Facebooku razem ze mną prawdopodobnie zaufało kilka jeszcze innych osób do tej pory nie było złych opinii

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Chwila zawarłeś umowę z firmą na dom kontenerowy i umowę sobie od tak, podpisałeś jak? i wpłaciłeś 8000zł bez potwierdzenia i dokładnego analizowania, bez prawnika? Ale ta firma istnieje nadal.

oznacz moderatorów

orzeszek-II
#7 Wielbiciel#

Umowa faktura pro forma faktura zaliczkowa właśnie zadzwoniła do mnie kobieta która straciła 37 000 zł

oznacz moderatorów

orzeszek-II
#7 Wielbiciel#

Nie posiadam Facebooka ale podobno Tam jest więcej oszukanych ludzi. A ja założyłem ten post by ostrzec ludzi przed tą firmą

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Do prawnika i na Policje.

oznacz moderatorów

orzeszek-II
#7 Wielbiciel#

👍🫵

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

tak można pisać w ogłoszeniu na allegro, nie wystawiam tam więc nie wiem?

https://allegrolokalnie.pl/oferta/domek-30m2-lux-kontener-morski-nowy

Zrobimy każdy kontener pod wymiar, w różnej konfiguracji przeszkleń.

Cena dotyczy dokładnie modelu ze zdjęć, z widocznym wyposażeniem.

Termin wykonania w przybliżeniu trzy miesiące.

Organizujemy transport na terenie całej Europy, koszt transport i montażu ustalamy indywidualnie.

Jeżeli chcielibyście Państwo uzyskać więcej informacji to serdecznie zapraszamy do kontaktu. Zadzwoń lub napisz do nas przez formularz **piiip**.

Wystawimy Faktury VAT na 8% i 23%

Nasze realizacje są skrojone na indywidualne potrzeby Klienta. Ambitne projekty stały się naszą pasją.
Zapraszamy do realizacji Państwa Marzeń.

oznacz moderatorów

orzeszek-II
#7 Wielbiciel#

Zarówno **piiip** jak i Allegro prawdopodobnie zablokowały konto tej firmie ja sprawdzałem wszystko zarówno wpis do KRS jaki opinie jaki samą firmę wszystko było w porządku w tej chwili do mnie dochodzą informacje że takich ludzi jest bardzo dużo do tego przestrzegam przd tą firmą

oznacz moderatorów

krejzole
#14 Krzewiciel#

Pamiętajcie, jak jakiś fachowiec albo firma chce zaliczkę przed rozpoczęciem prac to szukajcie innej firmy. 

oznacz moderatorów

stasiumoj
#7 Wielbiciel#

Cześć 

Też zostałem oszukany - jutro idę na policję.

Może się jakoś zgadamy i pójdziemy wszyscy na policję 

Pozdrawiam 

Stasiu

oznacz moderatorów

orzeszek-II
#7 Wielbiciel#

[edycja]

oznacz moderatorów

NajlepszyComPL
#13 Ambasador#

@orzeszek-II Historia lubi się powtarzać. W innej wersji było to 35 lat temu. Wyrosło nowe pokolenie. 

Drewbud

Firma zamierzała budować tanie domki według kanadyjskich technologii. Środki na inwestycje miały pochodzić ze sprzedaży akcji Drewbudu, gdyż całe przedsięwzięcie było pomyślane jako samofinansująca się spółka akcyjna. Każdy, kto wykupił udziały, stawał się równocześnie właścicielem drewnianego domku. W momencie powstania firmy, czyli w 1989 r., na cele budowlane można było zaciągnąć bardzo korzystny kredyt objęty gwarancjami rządowymi: oprocentowanie wynosiło 6 proc., a okres spłaty aż 40 lat.
   Kiedy twórca Drewbudu, poznański biznesmen Piotr Bykowski, ogłosił zapisy na akcje firmy, przed punktami sprzedaży ustawiały się kilometrowe kolejki, a cena akcji spółki zaczęła gwałtownie rosnąć. Na wolnym rynku można je było odsprzedać z sześciokrotnym przebiciem. W sumie na inwestycje w Drewbud zdecydowało się 22 tys. osób. W momencie zakończenia publicznej sprzedaży akcji, jesienią 1990 r., zmienił się rząd, który od 1 stycznia 1991 r. zniósł wszelkie formy subsydiowania budownictwa z państwowej kasy. Oprocentowanie kredytów wzrosło 20-krotnie. Drewbud został z tysiącem domków kanadyjskich, na których kupno nikogo nie było już stać. Pieniądze wniesione do spółki posłużyły jednak Piotrowi Bykowskiemu do budowy własnego imperium finansowego, którego trzon stanowiły Bank Staropolski (obecnie w upadłości) oraz Invest Bank.

To tekst sprzed 20 lat z Dziennika Polskiego https://dziennikpolski24.pl/afery-od-a-do-z/ar/c3-1776870

*** SZTUCZNA inteligencja NIE DORÓWNA nigdy NATURALNEJ głupocie 😉
oznacz moderatorów