anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy to wiadomość od Allegro?

Wrocuz
#7 Wielbiciel#

@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_ 

Pishing, proba wyludzenia.

Dostaje emaile od ALLEGRO.PL@GRUPAINTRUM.PL o rzekomym zadluzeniu na moim koncie który mam spłacić albo konsekwencje będą.

Przykładowy email od nich:

Brak spłaty zadłużenia

Intrum Sp. z o.o. działając w imieniu i na rzecz firmy Allegro sp. z o.o. informuje, że pomimo wcześniejszego wezwania Pana/Pani, wierzyciel nie odnotował wpłaty dla konta o loginie: ******.

Do zapłaty widnieje kwota w wysokości: 56.76 PLN.

Jeżeli są Państwo zainteresowani zakończeniem w/w sprawy na etapie polubownym, zaległość należy uregulować na konto:

Numer umowy Kwota do zapłaty Rynek Numer konta do wpłaty
22371850 56.76 PLN allegro-pl IBAN PL35124069607777000022371850

Jest też link by się zalogować do allegro który kradnie dane.

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

komis-bell
#21 Demiurg#

@Wrocuz To nie jest SCAM.
Zerknij do zakładki rozliczenia z allegro i upewnij się, że nie ma zadłużenia - na koncie wskazanym w wiadomości.

oznacz moderatorów

Wrocuz
#7 Wielbiciel#

myślisz że nie sprawdziłem? Nie mam żadnego zadłużenia na taką kwotę i takowego terminu jak w opisanym emailu. Ponadto link który jest w emailu nie prowadzi Cie do aplikacji a do rzekimej strony allegro gdzie trzeba się ponownie zalogować a nie powinno mnie w ogóle wylogowywać bo byłem zalogowany. Tym bardziej mają aplikacje do której powinno mnie przenieść automatycznie.

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@Wrocuz W takim razie trzeba poprosić moderację o sprawdzenie o co chodzi.
Ewentualnie napisz przez formularz kontaktowy.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Wrocuz to jest autentyczna wiadomość, a na Twoim koncie było zadłużenie o właśnie takiej wartości, dzisiaj je spłaciłeś, więc już wszystko załatwione. 

Monika
   Moderatorka

Jak dostawa na czas - to Allegro!
   Wybieraj spośród tysięcy produktów i zamawiaj z dostawą przed Świętami.
oznacz moderatorów