Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_
Witam
Dziś na Allegro Lokalnie usunięto moją ofertę "MXR ZW-44 WYLDE OVERDRIVE REPLIKA - PŁYTKA PCB".
Jako powód podano:
"Przedmiotem Twojej oferty było nieoryginalne oprogramowanie, gry, filmy, muzyka, kserokopie lub skany publikacji książkowych oraz ich wydruki.
Zgodnie z regulaminem (załącznik nr 1, część I, punkt 4) na Allegro Lokalnie nie możesz oferować m.in.:
kopii oryginalnych publikacji,
wydawnictw wydanych bez licencji (na przykład w innych krajach),
nielicencjonowanych plików (również zainstalowanych na dysku komputera lub karcie pamięci)."
Przedmiotem sprzedaży były "płytki drukowane". Co one mają wspólnego z punktami wymienionymi powyżej?
Płytki te zostały w całości opracowanie przeze mnie i umożliwiają samodzielne wykonanie repliki
efektu gitarowego, który już od wielu lat nie jest produkowany. Nazwę efektu podano jedynie w celach informacyjnych. Dokumentacja do tej płytki (do której prowadził link w ofercie) również jest w mojego autorstwa. Poza tym takie płytki, a nawet całe zestawy elementów umożliwiające samodzielne zmontowanie takich jak i podobnych efektów sprzedawane są na całym świecie i jest to całkowicie legalne. Nie są to przecież żadne podróbki.
Moim zdaniem wystawiając tę ofertę w żaden sposób nie złamałem regulaminu Allegro ani przepisów prawa.
Zupełnie więc nie rozumiem co dokładnie było powodem Waszego działania.
Chciałbym się odwołać od tej decyzji, ale formularz do którego prowadzi link otrzymany w wiadomości wymaga podania numeru usuniętej aukcji, a ja nie mam tego numeru. Nie ma go w wiadomości od Allegro, a usunięta aukcja uleciała w kosmos i też nie da się do niej wejść, aby sprawdzić jej numer.
@MikeTone_45 Konsultuję kwestię zakończenia oferty i wrócę z informacją.