Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam.
Na allegro lokalnie mam ogłoszenie o sprzedaży produktu - "Wiatrolap Windschott Deflektor wiatrowy Volvo C70" z wykupioną opcją "Premium". W zeszłym miesiącu dokupiłem 4 dodatkowe opcje wiroznienie do trzech moich ogłoszeń.
Uważam, że to zmarnowane pieniądze i nie ma sensu dokupować w przyszłości dodatkowych opcji.
Swoją opinię wyjaśnię na przykładzie sprzedaży tego samego produktu „Wiatrolap Volvo C70” z opcją wiroznienia w różnych okresach.
Od 25.07.2023 do 27.07.2023 było 204 wyświetleń mojego ogłoszenia i wiadomości od dwóch kupujących w sprawie sprzedaży produktu. Sprzedając w okresie od 02.11.2024 do 06.11.2024 mam 12 wyświetleń mojego ogłoszenia.
Różnica ta wiąże się bezpośrednio ze zmianą logiki wyszukiwania produktów na Allegro oraz wyświetlania produktów. Wcześniej przy sortowaniu „od nowego” wszystkie produkty wyświetlały się sekwencyjnie według daty na allegro i allegro Lokalnie, z uwzględnieniem dodatkowych opcji wiroznienia.
Na chwilę obecną wyszukiwarka jest tak zorganizowana, że mój produkt z opcją wiroznienie Premium przy sortowaniu „od nowego” znajduje się po wszystkich ogłoszeniach na Allegro i jest ukryty za przyciskiem „zobacz stronę” Allegro Lokalnie.
Na 100% kupujących 99% szuka towaru na Allegro, z wyszukiwania towaru na Allegro Lokalnie korzysta 1%. Dlatego wydawanie pieniędzy na reklamę dla 1% użytkowników nie ma sensu, zachęca mnie to do wydawania pieniędzy na reklamy na innych popularnych platformach handlowych w przyszłości.
Proszę odpowiedzieć na pytanie.
Dlaczego przy wyszukiwaniu hasła "Wiatrolap Volvo C70" na allegro pojawia się pierwsze ogłoszenie, które nie ma promowania, a moje ogłoszenie Wiatrolap Windschott Deflektor wiatrowy Volvo
C70 30787519 (Oferta: 391f3f8a-b285-4579-81bc-3e52a41351a3), który posiada opcję wiroznenie Premium, wyświetla się jako drugi po kliknięciu przycisku „zobacz stronę”. Załączam zdjęcie.
@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
Oczywiście że tak
niczego nie wyróżniaj ani nie promuj
a jak ci ktoś kupi a nie zapłaci to prowizję odzyskasz ale nie odzyskasz środków wydanych na promowania
@VasilLyashenko tak jak napisałeś ma to związek ze zmianą z widoku ofertowego na produktowy. Obecnie oferty z Allegro Lokalnie wyświetlają się jak oferty z Allegro, czyli na liście widzimy reprezentanta produktu, a dopiero po kliknięciu "zobacz podobne" jesteśmy przenoszeni na Lokalnie, gdzie widać wszystkie podobne oferty na Allegro Lokalnie.
Dopytuję, na jakiej podstawie wybierany jest reprezentant produktu, dam znać, gdy otrzymam odpowiedź.
To, że po wpisania hasła "Wiatrołap Volvo C70" na liście wyników wyszukiwania wyświetlają się kanapy oraz inne elementy, zgłosiłam.
@VasilLyashenko wracam z informacjami. Reprezentant produktu jest wybierany na podstawie różnych czynników, są to: typ ogłoszenia, kategoria Ogłoszenia, cena Ogłoszenia, czas od wystawienia Ogłoszenia, dostępność dostawy Smart!, zakres cenowy podobnych przedmiotów, parametry ogłoszenia (producent, marka, itd.), aktywne promowanie w Ogłoszeniu, jakość ogłoszenia (liczba zdjęć, opis), popularność (liczba wyświetleń).
Samo wykupienie promowanie nie gwarantuje, że oferta z Lokalnie będzie reprezentantem produktu.