Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Posiadam konto prywatne, ale po sprzedaży na allegro lokalnie przy próbie wypłacenia środków system prosi mnie o weryfikację konta firmowego, abym mógł przelać środki. W jaki. sposób to naprawić? PS. nie chcę mieć konta firmowego na tym profilu allegro.
@michalxx1 może kliknąłeś zmianę na firmowe ?
Poprosimy o wsparcie @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Możliwe że kilka dni temu przez pomyłkę kliknąlem na zmianę, ale nie chce mieć konta firmowego.
@michalxx1 poczekajmy na dziewczyny coś podpowiedzą 😄
@michalxx1 Coś mi się widzi że źle interpretujesz komunikat.
Żeby wypłacić pieniądze jest taka firma, nazywa się PayU i druga Przelewy24 i te firmy wymagają ponownej weryfikacji żeby przypadkiem nie wypłacić pieniędzy osobie nieznanej. Jest to konieczne bo potem (na koniec roku) trzeba cię jeszcze zgłosić do Urzędu Skarbowego, albo nasłać windykatorów jeśli nie opłacisz prowizji dla Allegro.
Konto firmowe też ma takie wymagania, ale nie przejmuj się komunikat jest taki jaki widać, a weryfikację wykonać trza...
Powinno być widać że zmieniasz konto ale zapytaj: https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=6a7ab6d0-2364-4a46-86ff-3aafcca487ab
@michalxx1 Twoje konto jest kontem zwykłym i aby wypłacić środki powinieneś aktywować konto do wypłat. Możesz to zrobić mając konto zwykłe, nie wymaga to zmiany konta na firmowe.
Tutaj instrukcja jak aktywować konto do wypłat.