anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kradzież danych osobowych

MAMY ROZWIĄZANIE!
ZbigniewKubasiak
#9 Pomysłodawca#

kradzież !

oznacz moderatorów
32 ODPOWIEDZI 32
Monika__L
#16 Inspirator#

masz wezwać policję.

Allegro nie zajmuje się przestępstwami

oznacz moderatorów
Halfrunt
#19 Nestor#

To jest publiczne forum, opisz jakiej pomocy tu oczekujesz i przywołaj moderatorów. 

oznacz moderatorów
ZbigniewKubasiak
#9 Pomysłodawca#

dobrze ktoś mi podesłal do skrzyni spam na meila ze zrobil przelew pieniedzy za mojego dzis wystawionego tableta i w zamian prosi o email ..ten ktos zrobil screena konta podaje tresc tego maila 

Nowa wiadomość od patiartstudio

witam Apple iPad Pro 10,5 64GB LTE + Pencil 2GEN A1603
już zapłaciłem na allegro
proszę o napisanie swój e.mail
będzie mi potrzebny do potwierdzenia sprzedaży

05 listopada 2024, 19:19

moje pytanie brzmi czy to ten z partiastudio ? chce uzyskac jakies dane ?

oznacz moderatorów
ZbigniewKubasiak
#9 Pomysłodawca#

proszę o wyjasnienie dlaczego i skad trafiaja i dlaczego allegro pozwala na koncie jakims czat ze to sie wyswietla ?

oznacz moderatorów
ZbigniewKubasiak
#9 Pomysłodawca#

wogole gdzie jest kierownik tego świata 😉

oznacz moderatorów
Monika__L
#16 Inspirator#

w połowie października odszedł. Albo odsunięto. Stety-niestety został jakims specjalnym doradcą.

oznacz moderatorów
ZbigniewKubasiak
#9 Pomysłodawca#

to chce rozmawiać z tym kto go odsunął pełni pewnie zastępstwo 

oznacz moderatorów
vonNogay
#17 Koryfeusz#

@ZbigniewKubasiak chce na maila podesłać link do podrobionej strony banku (aby się zalogować w celu otrzymania "płatności"), uzyskać dane do konta bankowego i wyczyścić to konto z kasy.

Oszustwo znane od kilku lat i jeszcze nieraz ktoś wyśle taką wiadomość z prośbą o mail. Konto allegrowe było przejęte przez oszusta(ów), już zawieszone.

oznacz moderatorów
N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@ZbigniewKubasiak jakiekolwiek podejrzenie oszustwa zgłoś nam przez formularz. Jeśli otrzymałeś podejrzaną wiadomość, możesz ją przesłać na adres phishing@allegro.com. Nasz Dział Bezpieczeństwa to zweryfikuje. 

Nicol
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
ZbigniewKubasiak
#9 Pomysłodawca#

dobrze to miłe ze sie Pani Nitka odezwala wystarczy ze wam to juz opisalem 😉 nie bede sie bawic w formularze chce wam przekać ze macie dziury w systemie takie jak widac starsza Pani pewnie juz by nr konta podała i przelała ... to tyle milej zabawy w łataniu dziur jutro sie przejde na policje w tej sprawie 

oznacz moderatorów
br.
#21 Demiurg#

@ZbigniewKubasiak  To nie są dziury w systemie. Ogłaszasz na powszechnie dostępnej platformie że masz przedmiot do sprzedania  więc normalne że różne osoby się do ciebie  zgłaszają.  Akurat to nie są dziury w systemie, każdy potencjalny kupujący może do ciebie napisać, oszust też.

Jeszcze wiele różnych propozycji dostaniesz, więc albo zaczniesz to traktować jak swoisty folklor albo zapomnij  o handlu internetowym.

Życzę  owocnej rozmowy z policją, musisz jeszcze wiele się nauczyć.

oznacz moderatorów
ZbigniewKubasiak
#9 Pomysłodawca#

co ja mam sie uczyć ...ide na policje chcialbym rozmawiac z kierownikiem 😉

oznacz moderatorów
ZbigniewKubasiak
#9 Pomysłodawca#

taki ktos istnieje wogole w tym swiatku ?

oznacz moderatorów
milka1234567890
#18 Luminarz#

Tak najlepiej teraz idź na policje.

oznacz moderatorów
br.
#21 Demiurg#

Na policji to zazwyczaj komendant jest, a nie kierownik. Tylko czy on będzie chciał z tobą rozmawiać ?

Może powie chociaż dwa słowa:  Na dołek!

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

Tu od lat takie wyłudzenia, prośby o maila są opisywane, więc to jest problem stary jak świat i albo nie da się z tym nic zrobić albo nie potrafią, jak jest tego nie wie nikt.

oznacz moderatorów
Halfrunt
#19 Nestor#

Wystarczyło by weryfikować każdego użytkownika, a nie tylko sprzedającego. Niestety nie zrobią tego z obawy przed spadkiem ilości kupujących czytaj prowizji od sprzedaży, coś za coś. 

oznacz moderatorów
ZbigniewKubasiak
#9 Pomysłodawca#

kierownik sie boi rozmawiac z ludzmi ? j

oznacz moderatorów
ZbigniewKubasiak
#9 Pomysłodawca#

proszę o kontakt mailowy do kierownika allegro , dziekuje

oznacz moderatorów