Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
kradzież !
masz wezwać policję.
Allegro nie zajmuje się przestępstwami
To jest publiczne forum, opisz jakiej pomocy tu oczekujesz i przywołaj moderatorów.
dobrze ktoś mi podesłal do skrzyni spam na meila ze zrobil przelew pieniedzy za mojego dzis wystawionego tableta i w zamian prosi o email ..ten ktos zrobil screena konta podaje tresc tego maila
|
moje pytanie brzmi czy to ten z partiastudio ? chce uzyskac jakies dane ?
proszę o wyjasnienie dlaczego i skad trafiaja i dlaczego allegro pozwala na koncie jakims czat ze to sie wyswietla ?
wogole gdzie jest kierownik tego świata 😉
w połowie października odszedł. Albo odsunięto. Stety-niestety został jakims specjalnym doradcą.
to chce rozmawiać z tym kto go odsunął pełni pewnie zastępstwo
@ZbigniewKubasiak chce na maila podesłać link do podrobionej strony banku (aby się zalogować w celu otrzymania "płatności"), uzyskać dane do konta bankowego i wyczyścić to konto z kasy.
Oszustwo znane od kilku lat i jeszcze nieraz ktoś wyśle taką wiadomość z prośbą o mail. Konto allegrowe było przejęte przez oszusta(ów), już zawieszone.
@ZbigniewKubasiak jakiekolwiek podejrzenie oszustwa zgłoś nam przez formularz. Jeśli otrzymałeś podejrzaną wiadomość, możesz ją przesłać na adres phishing@allegro.com. Nasz Dział Bezpieczeństwa to zweryfikuje.
dobrze to miłe ze sie Pani Nitka odezwala wystarczy ze wam to juz opisalem 😉 nie bede sie bawic w formularze chce wam przekać ze macie dziury w systemie takie jak widac starsza Pani pewnie juz by nr konta podała i przelała ... to tyle milej zabawy w łataniu dziur jutro sie przejde na policje w tej sprawie
@ZbigniewKubasiak To nie są dziury w systemie. Ogłaszasz na powszechnie dostępnej platformie że masz przedmiot do sprzedania więc normalne że różne osoby się do ciebie zgłaszają. Akurat to nie są dziury w systemie, każdy potencjalny kupujący może do ciebie napisać, oszust też.
Jeszcze wiele różnych propozycji dostaniesz, więc albo zaczniesz to traktować jak swoisty folklor albo zapomnij o handlu internetowym.
Życzę owocnej rozmowy z policją, musisz jeszcze wiele się nauczyć.
co ja mam sie uczyć ...ide na policje chcialbym rozmawiac z kierownikiem 😉
taki ktos istnieje wogole w tym swiatku ?
Tak najlepiej teraz idź na policje.
Na policji to zazwyczaj komendant jest, a nie kierownik. Tylko czy on będzie chciał z tobą rozmawiać ?
Może powie chociaż dwa słowa: Na dołek!
Tu od lat takie wyłudzenia, prośby o maila są opisywane, więc to jest problem stary jak świat i albo nie da się z tym nic zrobić albo nie potrafią, jak jest tego nie wie nikt.
Wystarczyło by weryfikować każdego użytkownika, a nie tylko sprzedającego. Niestety nie zrobią tego z obawy przed spadkiem ilości kupujących czytaj prowizji od sprzedaży, coś za coś.
kierownik sie boi rozmawiac z ludzmi ? j
proszę o kontakt mailowy do kierownika allegro , dziekuje