Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry
Wystawiłem komputer na Allegro Lokalnie. Komputer został zakupiony przez opcję "Kup teraz", pieniądze zostały przelane (payu), ale kupujący chce się wycofać. Jak zwrócić pieniądze przez system allegro i czy jest możliwość odzyskania prowizji?
Będę wdzięczny za pomoc.
Dlaczego chcesz mu zwracać skoro jesteś prywatnym sprzedającym? 🙂
Ludzka przyzwoitość i uczciwość nakazuje mi takie zachowanie.
Rozumiem, czyli ci nie zależy na sprzedaży, jedynie na wypożyczeniach 🙂
Nie rozumiem. Zależy mi, aby sprzedać przedmiot i żeby kupujący był zadowolony z zakupu.
No tak, ale jeśli prywatnie bawisz się w zwroty to tracisz na tym czas i kasę 🙂
ZWROT = zwrot kosztu towaru + wysyłka twoja + wysyłka do ciebie
Czyli widać ja już nie rozumiem, może ubrobolty mają rację, lepiej ustawić 10gr/km byle klienta zadowolić, nieważne, że kierowca dopłaca do biznesu 🙂
Przez takich jak ty, ten świat schodzi na psy.
Dla ciebie przyzwoitość = frajerstwo.
Widzisz, ludzie znajdują kasę na ulicy i odnoszą np. na policję.
Ile czasu marnują! Frajerzy, no nie?
@konto zamknięte @wikos Dlaczego mu ubliżacie ??Chce oddać to jego sprawa a nie wasza !!!Czy jak ktoś inaczej myśli ,postępuje jak wy to jest niedobry ???
@wikos zgodnie z zasadami Allegro Lokalnie opłata za obsługę transakcji jest bezzwrotna. Jeśli chodzi natomiast o zwrot pieniędzy kupującemu, jest dokładnie tak napisał Xyz96, musisz wypłacić środki na swoje konto i zwrócić je na rachunek bankowy kupującego. No i wielkie gratulacje za uczciwość oraz takie podejście do tematu 👏
Jak to obsługa transakcji jest bezzwrotna? Sprzedaję przedmiot przez "kup teraz", sprzedający rezygnuje z zakupu, a ja nie mam możliwości uzyskać zwrotu prowizji? @xyz96 wspomniał, że jest taka możliwość i podał mi link do formularza.
@Fotopajac Na Allegro Lokalnie dokładnie tak. O zwrot prowizji możesz ubiegać się wyłącznie w przypadku ofert na Allegro, nie Allegro Lokalnie.
@Fotopajac Zgodnie z regulaminem jest bezzwrotna, ale opisywano tu przypadki, w których mimo to opłatę zwracano, nawet jednemu użytkownikowi zwrócono po moim poście z informacją, gdzie w tej sprawie napisać, podobnie jak w Twoim przypadku. Początkowo mu odmówiono zwrotu, a gdy napisał ponownie i trafił na innego pracownika, ten mu zwrot przyznał.
Jeszcze raz dzięki za pomoc 🙂
@LEW433, no worries, ja się dziwię tylko, bo prywaciarze tak nie robią 🙂
@wikos, jak znajdziesz na ulicy kasę to oddasz na Policji? to oni sobie wezmą.. 😂
co innego jak znajdziesz rejestrację, żeby nikt sobie nie podczepił 🙂
Ja podchodzę uczciwie i przyzwoicie, ale używek się pozbywamy, w jedną stronę,
kupujący również może taki przedmiot sprzedać jak mu nie pasuje 😄
@konto zamknięte
Dziwisz się, że są ludzie, dla których przyzwoitość ma znaczenie? Że nie wszyscy są januszami biznesu i nie wszyscy sprzedaliby własne matki dla garści drobnych?
Chłopie, przecież już nawet dawne towarzystwo wzajemnej adoracji z Cafe Allegro tak nie myśli. Fakt, psioczą jeszcze czasem na kupujących, ale jakoś tak cichutko, jakby bez wiary.
Ty też masz dość CZARNEJ LISTY KUPUJĄCYCH? Poprzyj pomysł!
@Client:79179573, ja rozumiem przyzwoitość, ale ogarnij:
przyjmujesz zwrot (nie musisz, ale przyjmujesz), zwracasz Z+W+P,
przecież.. tracisz na literce P, czyli Powrót paczki, jesteś 9zł w plecy.
Co tu ma przyzwoitość do tego? Matematyki w szkole nie uczyli, lol? 😂 🤣
Panie Taksówkarz, a może by pan mnie spowrotem do domku zawiózł, przy okazji te pieniążki to ja sobie zabiorę jednak, mi się bardziej przydadzą, a Pan zarobi na kimś innym, okej? Tak będzie fajnie? 😂
@konto zamknięte
Oprócz rachunku ekonomicznego są jeszcze etyka biznesu i empatia - wartości niewymierne, ale w ostatecznym rozrachunku działające na korzyść sprzedawcy.
Ty też masz dość CZARNEJ LISTY KUPUJĄCYCH? Poprzyj pomysł!
@Client:79179573, okej, to przedstawisz tą wersję w taksówce następnym razem, kierowca zrozumie oczywiście, bo on jeździ charytatywnie 🙂
Etyka biznesu i empatia to jest kiedy dajesz gratis 2 numery czasopisma jak ktoś kupi 10. Tyle. Bez przesady. A jak chcesz rozdawać pieniądze za nic, to chętni się znajdą, będziesz miał super opinie 🙂
@Client:79179573 Tak, masz rację, cichutko i bez wiary, ale tylko dlatego, że nie trafił się jeszcze wyjątkowy kupujący 🙂 Choćby taki jak D_D (pierwsze literki nicka) . Doskonale go pamiętasz, prawda? 😀 Żadne argumenty nie docierały, więc TWA "wyszło z nerw". Póki co, takich jeszcze tu nie było.
Ale ja odpisałem do @konto zamknięte 😀. Po prostu nie kliknąłem odpowiednio "Odpowiedz". Ale z kontekstu można się domyślić.