Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @ko_alka @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_ Witam, sprzedaję telefon na allegro lokalnie i kupujący pyta się o wysyłkę przedmiotu pomimo że nie przyszło powiadomienie o sprzedaży od Allegro jedynie wiadomości z zapytaniem kiedy będzie telefon.
Ogłoszenia również brakuje w zakładce ostatnio sprzedane i rozliczenia za sprzedaż przez allegro również brak.
Czy Allegro wysyła dane do nadania paczki kupującego sprzedającym po dokonaniu zakupu przez klienta z opcją allegro?
oszustwo .... uważaj !!
Nie ma kasy na koncie Allegro Finanse, nie wysalasz i tyle.
Po prostu pytam bo trochę to podejrzane.
@Client:116764638 odpisz mu że jak przyjdzie mail z allegro że sprzedał się przedmiot czyli kasa za towar się zaksięguje
Ja już mu odpisałem kilku krotnie z pytaniem czy kupił telefon z wysyłką allegro bo dodałem też opcję odbioru osobistego i po przez kuriera.
Odmówił odpowiedzi, powtarzając swoje pytanie.
Podaj moderatorce nick albo nr oferty niech sprawdzi czy był zakup
Odpisałem pan nie wydaje się kontaktować, cały czas pisze krótkim zadaniami z pytaniami o telefon i co ma, opis jest jasny i przejrzysty, jakby w ogóle nie czytał wiadomości.
Poproszę administrację o sprawdzenie czy rzeczywiście była jakaś wpłata lub żeby sprawdzili użytkownika.
Jesli byla wplata masz 7 dni na wysylke a jak nie bylo po 5 sie wznowi oferta odpisywac nie musisz na lokalnie
Znaczy wpłaty nie ma na allegro finanse, pan nie wydaje się kontaktować i.e odpowiadać na zadawane pytania np. czy chciałby skorzystać z odbioru osobistego.
Pewnie jakiś bot.
Temat rozwiązany.
Na lokalnie nie sprzedaje sie z odbiorem osobistym i za pobraniem bo ci straty ktoś dla jaj zrobi. Dla 1 kupi i nie odbierze a ty udowadniaj allegro zwrot prowizji że transakcji nie było dla 2 zamowi i nie odbierze i będziesz stratny nadanie i powrót przez kogos kto sobie cyrki robi.
Ja nie wiem jakiś dziwny kupujący mówi że kupi ale kupna unika jak ognia (brak potwierdzenia o sprzedaży), pyta się kiedy będzie telefon ja mu odpowiadam że nie wiem bo nie wysłałem jeszcze i czekam na e-mail od Allegro o potwierdzenie sprzedaży.
Wyjaśniłem mu stan techniczny telefonu bo pytał.
I wciąż to samo pytanie "A telefon to kiedy będzie?".
Jakby nic do niego nie dociera że czekam na potwierdzenie od allegro o sprzedaży i wpłatę żeby mu wysłać.
@az1rael Także dziękuję za odpowiedzi i rady, po prostu byłem ciekaw czy to nie jest jakieś mentalne gimnastykowanie żebym wysłał paczkę za darmo.
@Client:116764638 wcale bym się nie zdziwił nie takie ameby umysłowe próbują naciągać że niby kupiły postów na fałszywy kod QR i podaj maila jest kilkadziesiąt tygodniowo. Będzie potwierdzenie z allegro dostaniesz dane do wysyłki. Tak jak pisałem jeśli nawet się sprzedał to masz 7 dni na wysłanie a po nie opłaceniu po 5 dniach się wznowi oferta czasem kupują przeagenci co potrafią zapłacić przelewem tradycyjnym wpłacając na poczcie polskiej i taki przelew się księguje ruski rok 4-5 dni jeśli to taki agent to sam sobie zrobił pod górkę bo pewnie się nie zdąży zaksięgować zanim zakup się anuluje i wznowi oferta czyli umowy nie było
@az1rael Ogłoszenie nawet nie było w sekcji "Ostatnio sprzedane" więc możliwe że to jakiś naciągacz
@Client:116764638 dopóki nie otrzymasz powiadomienia od nas o sprzedaży, a wpłaty od kupującego nie będzie tutaj, to nie wysyłaj proszę przedmiotu. Dobrze, że zachowałeś ostrożność.