Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry.
Mam pewien problem.
Sprzedałem paczkę w usłudze Smart, a kupujący jej nie odebrał. Kupujący nie miał smarta stąd zapłacił za przesyłkę, której koszt allegro dodało do mojego salda +prowizja od sprzedaży. Teraz paczka do mnie wraca i allegro ponownie naliczyło opłatę 11,49 PLN za paczkę, która do mnie wraca. Nie wiem czy to koniec prowizji czy jak odbiorę paczkę to coś jeszcze naliczą. Jakie mam możliwości rozwiązania tej sytuacji, aby nie wyjść na minus z tej transakcji?
Pozdrawiam
sprzedałeś jako osoba prywatna to nie odbieraj paczki zwrotnej jako osoba prywatna odpowiadasz za paczkę do chwili nadania on nie wywiązał się z umowy odbioru więc będzie se szukał u przewoźnika na magazynie rzeczy niedoręczonych swojego towaru.
W smarcie by było darmo za wysyłkę czyli paczkomat inpost bez smarta był? @xadaam
Wychodzi na to, że kupujący nie miał usługi Smart jak kupował, bo ja ją oferuję przy sprzedaży. Kupujący jak kupował to zapłacił również za wysyłkę bo do ceny towaru dodało się to 11,49 PLN.
Pozdrawiam
@az1rael mam nadzieję, że klarownie odpisałem i będę wdzięczny za pomoc jak dalej postąpić.
Spróbuj z nim kontaktu i dopytaj czy ma zamiar opłacać ponowny koszt nadania zwracanej przesyłki . Jak nie będzie chciał opłacać (również kosztu zwrotu) a jesteś prywatnym sprzedawcą to nie musisz nic odbierać ani zwracać kosztów.
@kolekcjoner608 Dzięki wielkie za pomoc!
Przesyłki allegro paczkomat inpost wracają bezpłatnie.