anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

kupujący przestawił dowód opłaty na inne konta niż moje i domaga się zwrotu kasy której nie otrzymał

edysia25
#1 Nowicjusz#

wystawiłam sukienkę do sprzedaży, niestety został uszkodzona podczas pakowania i kupujący został poinformowany że nie otrzyma towaru. Kupujący przedstawił elektroniczny dokument wpłaty na konto nieznanej mi osoby, nie wiem skąd pozyskał nr konta. Obecnie domaga się zadośćuczynienia za poniesione straty i zwrotu kasy której nie otrzymałam. Proszę o informację w jaki sposób wyjaśnić sytuację gdzie dotarły pieniądze kupującego?

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

LEW433
#21 Demiurg#

Na inne konto czy to oznacza że płacił bezpośredni na twoje konto, ale nie twoje , czy płacił przez Allegro a wówczas środki trafiają tu: https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/srodki-i-historia-operacji?dateFrom=2023-11-12&dateTo=2023-...

oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg#

@edysia25 To nie Ty masz wyjaśniać komu kupujący zapłacił > niech on sobie wyjaśnia > nawet jak otworzy dyskusję to z takim dowodem wpłaty niczego nie ugra > a zadośćuczynienia to może się domagać sądownie, jak udowodni, że Tobie zapłacił > a i tak ma szansę 0,1% na jego otrzymanie.

Zresztą zapytajmy nasze miłe Panie czy na Twoim koncie widnieje jakaś wpłata >  @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_

Jeżeli tak to mu ją zwrócisz bez żadnych rekompensat > jeżeli nie to niech "skoczy na drzewo banany prostować"

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@edysia25 Widzę, że wczoraj zleciłaś zwrot wpłaty przez nasz system. Rozumiem, że to właśnie ta płatność dotyczyła zamówienia, o którym tu piszesz.

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów