Dzień dobry
Wystawiłam na sprzedaż ofertę w licytacji, ale po tym, jak już ktoś zalicytował zorientowałam się, że mam błąd w opisie sprzętu. Jest to błąd w modelu. Sprzedaję model 5, a napisałam, że 6. Jak mogę to poprawić? Co w takiej sytuacji radzicie zrobić?
Zapytania przez allegro.pl/pomoc/kontakt również nie mogę wysłać, ponieważ obowiązkowym krokiem jest podanie numeru zamówienia, a logiczne, że skoro aukcja trwa, to zamówienia jeszcze nie ma.
Cześć, @arrete! Przykro mi, ale nie będzie możliwości edytowania aukcji, jeśli ktoś złożył już ofertę. W takiej sytuacji możesz zakończyć aukcję i skontaktować się z wygraną osobą informując o błędzie w opisie, a następnie wystawić ponownie aukcję.
Czyli kupujący nie będzie miał wtedy prawa do sprzedaży? Zakończenie przed czasem= sprzedaż?
@arrete przy zakończeniu aukcji przed czasem - wygrywa osoba, która miała w tym czasie najwyższą złożoną ofertę. Możesz wtedy skontaktować się z nią i poinformować o błędnej informacji w opisie aukcji.
@arrete Najlepiej jak zakończysz tę aukcję w momencie kiedy będzie wygrywała osoba która nie będzie dochodziła swych praw.