anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Link z mail-a nie wyłącza wznawiania oferty

Arkadia_OK
#11 Animator#

@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Na Allegro Lokalnie, sprzedałem przedmiot jako licytację od 1 zł.

Osoba, która wygrała licytację chciała zapłacić kilka dni później (uzgadniała to ze mną wcześniej), ale zwlekała z tym zbyt długo i Allegro unieważniło zakup.

Dostałem mail-a z informacją, że oferta zostanie wznowiona za 24h oraz link-ami: "Wyłącz wznawianie" i "Edytuj ogłoszenie". W ciągu kilku godzin od otrzymania mail-a, kliknąłem link wyłączający wznawianie. 

Niedługo potem zgłosił się Kupujący (ten co wcześniej wygrał) z prośbą, abym wystawił aukcję jako kup teraz na wcześniej wylicytowaną kwotę i on kupi od razu. Zgodziłem się i wystawiłem aukcję, a on po kilku godzinach kupił.

Minęło kolejne kilka godzin (dobiło do 24 od anulowania zakupu) i Allegro mimo wszystko wystawiło mi ten sam przedmiot jako licytację od 1 zł, a ludzie zaczęli licytować...

Szanowni Moderatorzy, zgłoście proszę bug-a w aplikacji, który powoduje, że link (w mailu)  dotyczący anulowania wznawiania licytacji NIE DZIAŁA.

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

To nie błąd linku tylko megawypasionafunkcjonalnosć allegro. Nie wystarczy kliknąć w link. Potem trzeba tam jeszcze znaleźć tę ofertę, odznaczyć ptaszka i tu już nie dam głowy ale chyba potwierdzić czynność. Dopiero wtedy oferta się nie wznowi. Tak samo jest np z tymi głupimi mailami proponującymi obniżenie ceny, klikniesz go i przeglądaj sobie kilkadziesiąt stron aż znajdziesz ofertę...Na allegro jedynymi osobami zobowiązanymi do pilnowania jakości są sprzedawcy, portalu to nie dotyczy, chodź ze sprzedaży 99% przedmiotów zgarniają więcej prowizji niż sprzedawcy maja zysku...

oznacz moderatorów

Arkadia_OK
#11 Animator#

@AnnaG-Antyki  To chyba nie działa tak jak piszesz, gdyż po kliknięciu na link i wejściu w zakończone akcje nie było żadnego "ptaszka"/checkbox-a (ani na liście, ani w samej aukcji), którego możnaby odznaczyć.

@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  Może w tym jest też kolejny "bug"...?

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

Dobra. Mój błąd. Z głowy pisałam. 

Musisz kliknąć "WYŁĄCZ AUTOWZNAWIANIE", a potem "Tak chcę wyłączyć". Samo klikniecie linka nie wystarczy. 

Screenshot_3.pngScreenshot_2.png

oznacz moderatorów

Arkadia_OK
#11 Animator#

@AnnaG-Antyki To (jak miał klasyk) oczywista-oczywistość.

Po prostu Allegro ma BUG-a i nie zatrzymuje proces wznawiania.

Czy łaskawie ktoś z moderatorów mógłby powtwierdzić istnienie tego problemu i zaraportować go do waszego developmentu?

@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

Haha może tak, może nie. Na każdym innym portalu aukcyjnym pewnie też bym to bugiem nazwała. Tutaj to raczej standard w nawet ułamku milimetra nie odbiegający od normy.

oznacz moderatorów