Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Czy co ma być dalej, środki oddasz kupującemu na konto podane przez niego. nie ma zakupu ani sprzedaży, więc pytanie jakie ma być?
@mardigrass możesz wciąż nadać przesyłkę tylko poza Allegro Lokalnie 🙂
Jeśli nie masz środków na Allegro Finanse to konieczny będzie zwrot bezpośrednio na konto kupującego jeśli nie chcesz wysłać przesyłki inną metodą.
Pieniądze już oddałem. Co dalej z 'oczekuje na nadanie'? Właśnie dostałem maila od allegro z ponagleniem żebym nie zwlekał z wysyłką. Tak będzie wisieć ta sprzedaż ?
To bez znaczenia ten komunikat.
OK
A ja mam podobny przypadek, tyle że nadal chcę wysłać sprzedany przedmiot. Kupujący pomimo tego, że w opisie wskazałem aby zaznaczyć wysyłkę zwykłym kurierem wybrał paczkomat. I teraz paczka ma gabaryt o klika cm za duży. Czy aż tak dużym problemem jest dodanie opcji cofnięcia formy wysyłki? Żeby można było cofnąć zapłatę za wysyłkę i ponownie wybrać inną opcję transportu.
@Klocek77 w takiej sytuacji powinieneś nadać przesyłkę poza Allegro Lokalnie, będzie droższa niż metoda Allegro Paczkomaty InPost, więc ustalcie z kupującym, kto pokryje różnicę, a na przyszłość w ofertach, w których masz przedmioty, które nie wchodzą do paczkomatu nie oferować tej formy wysyłki.
To w takim przypadku przydała by się opcja wpisania w szczegółach sprzedaży innej formy wysyłki, żeby nadal nie "wisiał" status, że oczekuje na nadanie. Albo chociaż zaznaczenie że nastąpiła wysyłka albo kupujący niech ma możliwość zaznaczenia że otrzymał przedmiot. I wtedy wiadomo że sprzedaż została zakończona.
@Klocek77 ale to Ty wystawiając ofertę decydujesz jakie metody dostawy są w niej dostępne. Oferowania Allegro One Box czy Allegro Paczkomaty InPost nie jest obowiązkowe, a informacje o dostawie powinny być dostępne w sekcji dostawa, nie w opisie.
Nawet gdyby kupujący od razu wybrał kurierską metodę dostawy i tak przesyłka byłaby nadana poza Lokalnie, bo na Lokalnie nie ma takiej możliwości, więc numer do śledzenia przesyłki, kupujący powinien otrzymać od Ciebie np. na czacie.