Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Od teraz wybrane ogłoszenia z Allegro Lokalnie mogą zostać wyświetlone również w polskiej wersji Facebook Marketplace. Jest to darmowa opcja promocji Waszych ofert.
Jak to działa
Jeśli chcecie promować oferty w nowy sposób, musicie wyrazić zgodę, by Wasze ogłoszenie z Allegro Lokalnie wyświetliło się dodatkowo na Facebook Marketplace. Można to zrobić w trakcie wystawiania lub w zakładce Moje Allegro Lokalnie - Moje ogłoszenia - Aktywne.
W Facebook Marketplace może się wyświetlić maksymalnie 20 Waszych ogłoszeń w miesiącu, wystawionych z tego samego konta, w tym maksymalnie 5 ogłoszeń w kategoriach: Motoryzacja - Części samochodowe oraz Ogłoszenia motoryzacyjne (sprzedaż samochodów i innych pojazdów).
Nie gwarantujemy, że Wasze ogłoszenie będzie wyświetlone w Facebook Marketplace. Zdecyduje o tym Facebook.
Przetwarzanie danych osobowych
Po uzyskaniu zgody na publikację oferty w Facebook Marketplace, udostępnimy Facebookowi następujące dane:
Informacje o przetwarzaniu danych osobowych przez Facebook (Meta Platforms Ireland Limited) znajdują się tutaj.
Macie prawo w dowolnym momencie wycofać zgodę. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem.
Więcej szczegółów znajdziecie na tej stronie.
Po jakim czasie potencjalnie ogłoszenia pojawiają się na Marketplace?
Wczoraj koło 20:00 kliknąłem zgodę dla swoich ogłoszeń i dzisiaj próbowałem je wyszukać używając bardzo konkretnych słów z tytułu ogłoszeń z Allegro Lokalnie
Same pustki i 0 wyników
@nat_not jak zaczniecie reklamować oferty to ludki nie odróżnią oficjalnych od podrobionych ofert i tym sposobem będzie więcej wyłudzeń BLIK na FB 🙂
Poważny strzał w stopę i narażanie klientów na niebezpieczeństwo. Przez kilka miesięcy wystawiałam tam oferty. Z czystym sumieniem i absolutnie bez żadnej przesady powiem, że 19/20 odpowiedzi w sprawie ogłoszeń to próby oszustwa. Non stop. "Przedmiot tak bardzo mi się podoba, że wyślę po niego własnego kuriera (bzdetka za 30zł)". Osoby sporadycznie wystawiajace będą sie na to łapać gorzej niż na linki, bo to przecież jednak Allegro. A Wasze filtrowanie i usuwanie takich wiadomości mocno szwankuje... Przechodzi to to nawet na głównym. A na lokalnym nowe konto wystawiające to ze 2 tygodnie prawie sam syf odbiera... FB nie ma takiego limitu czasowego, tam oszuści nigdy nie odpuszczają i piszą do 90% ofert...
Efekt tej akcji może wyjść odwrotny od zamierzonego. Zamiast oczekiwanego promowania Allegro to tylko zniechęcicie do siebie kolejną grupę użytkowników...
Mam ten sam problem, nie widać moich ogłoszeń po aktywacji na Allegro Lokalnie. Zgłoszone do allgero - konsultanci bezradni - brak odpowiedzi z dnia 21 lis 2025 14:29 (5 dni temu).
Na fb też nie ma żadnych informacji oraz możliwości kontaktu.
Jakaś to ściema lub nieudana współpraca.
@MANIUNIA-M1 @kotkot13 wyrażenie zgody na udostępnienie ogłoszeń z Lokalnie na FB nie gwarantuje, że zostaną tam opublikowane, decyduje o tym Facebook.
Oby Allegro nie płaciło nic Facebookowi za ten szwindel gdzie jest tylko "szansa" na wyświetlenie ogłoszenia xD a wielki brat decyduje czy łaskawie się wyświetli czy nie
la_nika Dlatego stwierdziłem, że to niewypał i porażka. Nie ma nad tym pomysłem kontroli a teraz poszerzyłem swoją wiedzę u znajomych, którzy mają identyczny problem. Kokot13 - ma rację, obyśmy nie płacili za tą ,,współpracę " jako ostatni użytkownicy 😞