Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, jestem na allegro od dłuższego czasu, ale do Allegro Lokanie dołączyłem niedawno. Po wystawieniu karty graficznej odrazu pojawił się chętny tyle że poprosił o maila do podania kurierowi- zresztą wszystko podam w zrzutach. Zaraz po podaniu pojawiło sie 2 następnych z podobnbymi wnoskami o dane i na maila pojawiły się dziwne przekierowania z niby allegro co wygląda na totalny scam:
Po podaiu maila zaczełą się:
Proszę o odpowiedż i zweryfikowanie kont.
100% próba oszustwa
Oszuści próbują zdobyć dane do bankowości elektronicznej za pomocą spreparowanego maila o odbiorze płatności
Przy pierwszej prośbie o samego mail jeszcze nic nie podejrzewałem, ale już jak przyszło na maila przekierowanie typu- tryb rozkazujący: że coś ma być zakceptowane w ciągu 3 godzin to już wiedziałem że tu mocno śmierdzi 🙂
Oczywiście 😁
Allegro nie wysyła maili o odbiorze płatności z jednoczesnym zmuszaniem do logowania się do banku.
Jeśli klient zapłacił za towar w zakładce "rozliczenia" pojawi się stosowna informacja
@allgreen1 Dziekuję za zgłoszenie 👍 Zablokowaliśmy te konta.
Dziękuję @nat_not temat nie będę zamykał bo widzę dalej próbują.
Swoją drogą jest to trochę walka z wiatrakami:
@allgreen1 Zabezpieczyliśmy to konto. Dziękuję za syganł.
Brak jakiejkolwiek informacji z serwisu o rozpoczęciu zakupu, rozpoczęciu płatności lub jej zakończeniu.
Brak odpowiedzi na zaczepkę😂
Oczywista próba wyłudzenia danych, by wysłać link do fałszywej strony. Po zaczepce odpowiedź... bot czy faktycznie przejęto czyjeś konto...
@8472Ragnarok, na to konto ktoś się włamał. Już je zabezpieczyliśmy. Dzięki za zgłoszenie.
Mam ten sam kłopot 3 prośby o podanie e-mail
@ShoppingByEmi, dzięki za zgłoszenie. To konto jest już zablokowane.
Witam, czwarta w tym tygodniu z kolei próba wyłudzenia danych..tym razem z loginu
Dj_Ruthless