Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
po wrzuceniu przedmiotu na Allegro lokalnie aukcja szybko skończyła się zakupem i zostałem poproszony w wiadomości o mój e-mail. Niestety będąc w trasie wysłałem maila.
Prawdopodobny oszust - Client:91576920
Czy moje dane na poczcie mail lub na koncie allegro są zagrożone?
Jak mogę anulować transakcje i ponownie udostępnić ją do sprzedaży?
@Adamz23 Dane nie są zagrożone przez samo podanie maila. Możesz otrzymać jakąś podejrzaną wiadomość z prośbą o potwierdzenie zakupu - tak nie działamy na Allegro. Nie wypełniaj żadnych formularzy w ten sposób wysłanych.
Dostałem najpierw od jakiegoś clinlenta mejla że kupił kup teraz a później kod matrycowy o co z tym chodzi
@Dawidoca To próba oszustwa, konto tego użytkownika zostało już zabezpieczone
Dzisiaj dwukrotnie otrzymałem taką fałszywą wiadomość z kodem QR. Notabene przy pierwszej zeskanowałem kod i otworzyłem stronę, która pytała w którym banku mam konto w celu przelania mi pieniędzy. Stronę oczywiście zamknąłem natychmiast, sprawę zgłosiłem do Allegro. Mam nadzieję, że samo otwarcie tej oszukańczej strony nie spowodowało szkód w moim telefonie. Pewności niestety nie mam, więc radzę uważać i zgłaszać takie próby.
Bogusław
Podal loginy, to moderatorki przekażą do sprawdzenia i zablokowania
@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
u mnie dziś taka historia 😄
użytkownik betina-beti2010
@Client:44044791 Dziękuję, konto zostało zabezpieczone.
witam
Dziś miałem tak samo. 2 razy otrzymałem wiadomość że przedmiot został zakupiony i mam zeskanować kod QR i potwierdzić odbiór pieniedzy w banku : ThatTomasz96 oraz