Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Uwaga na Client:104082740.
Podejrzany podmiot. Pieniędzy na PAYU nie otrzymałem. Zakup odbył się w niecałą godzinę po zamieszczeniu na allegro o godzinie 00:01.
Zakup na
Ander Jrco
ul. Grunwaldzka 182, 60-162 Miami
tel. 722 706 898
email. andernwix956@outlook.com
@ramborior to również napisz do nas proszę za pomocą tego formularza.
Już zablokowaliśmy to konto, dziękuję za Twoje zgłoszenie!
Nic, nie podawaj więcej już maili, nie zapłacił to nie ma zakupu.
Tylko czemu mam czekać aż 5dni na odblokowanie aukcji zablokowanej przez oszusta. Tego nie rozumiem.
Jutro moderatorzy zablokują konto oszusta a Ty wystawisz.
@olgaklatt Cześć. 🙂 Konto zostało już zabezpieczone, doszło na nim do włamania. Możesz poczekać 5 dni na wznowienie oferty lub wystawić ofertę jeszcze raz, bez czekania. Przydatna będzie opcja "Wystaw podobne".
Przypilnuj tylko proszę, żeby nieopłacona oferta się nie wznowiła. Po 5 dniach od zakończenia ogłoszenia wyślemy Ci mejla zatytułowanego Kupujący nie zapłacił. Za 24h ogłoszenie będzie znów widoczne. Masz 24 godziny na decyzję – po tym czasie automatycznie wznowimy Twoje ogłoszenie. Jeśli nie chcesz wznawiać ogłoszenia, wybierz Wyłącz wznawianie.
Dostałem dzisiaj to samo tyle że od innego.
@PHONES_SALONY_PL Dziękuję za zgłoszenie, zablokujemy to konto
Dostałem taką samą wiadomość od
Client:49284022
kliknąłem w link i zalogowałem się, ale przelałem wszystkie pieniądze na inne konto czy istnieje możliwość że ma dostęp do mojego konta danych itp? co mogę jeszcze zrobić oprócz zamykania konta?
Oj, nie klikaj nie podawaj a tyle wszędzie się o tym pisze, nie okradną Cię skoro nic nie ma na koncie, zmień hasło do konta itd. możesz także skontaktować się z bankiem.
@Staszko22 Cześć. Poproś kupującego o kontakt z pomocą Allegro (tutaj na Gadane lub przez formularz: https://allegro.pl/pomoc/kontakt). Postaramy się mu pomóc.
@Staszko22 Dziękuję, sprawdzimy sytuację na tym koncie i podejmiemy odpowiednie działania. 🙂
Client:109984112 (Thomas Hill) kupił telefon poprzez Allegro lokalnie, a następnie prosi o wysyłkę do Holandii. Proszę o anulowanie transakcji - podejrzane oszustwo.
Super, dziękuje za pomoc 🙂
Dzisiaj doświadczyłam podobnej sytuacji z dwóch różnych kont, niestety też podałam maila i podobnie dostałam maila żeby potwierdzić płatność aczkolwiek nigdy czegoś takiego nie miałam więc nie otwierałam linku aczkolwiek jeden z moich przedmiotów oczekuje na zapłatę
@Client:44534512 Dziękuję za zgłoszenie, oba konta zostały zabezpieczone.
Proszę o sprawdzenie konta Client:109146320 (Kassner Dawid).
Użytkownik zakupił ode mnie telefon Samsung przez Kup Teraz i wybrał odbiór osobisty a teraz chce abym wysłał telefon do Włoch i podał nazwę i numer konta - podejrzewam próbę wyłudzenia danych i oszustwa.
Dodatkowo Allegro naliczyło mi opłatę za transakcję.
Co w takiej sytuacji powinienem zrobić?
Ten sam człowiek próbuje mnie właśnie naciąć w przypadku mojej aukcji sprzedaży iPhone 12 PRO MAX:
Najpierw dostałam wiadomość z prośba o podanie maila. Podałam. Następnie dostałam wiadomość od Allegro, ze mój przedmiot aukcji został sprzedany. W tej samej minucie dostałam wiadomość aby potwierdzić transakcje ale już z maila 9wXWulmTwq@zohomail.in w to oczywiście nie kliknęłam. Co mam teraz zrobić, żeby odblokować sztucznie sprzedany przedmiot bo jest to ewidentnie przekręt. Zdjęcia wiadomości w załączeniu. Dotyczy Client 85211735