Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Uwaga na Client:104082740.
Podejrzany podmiot. Pieniędzy na PAYU nie otrzymałem. Zakup odbył się w niecałą godzinę po zamieszczeniu na allegro o godzinie 00:01.
Zakup na
Ander Jrco
ul. Grunwaldzka 182, 60-162 Miami
tel. 722 706 898
email. andernwix956@outlook.com
@detroit22 napisz do allegro prze ten formularz
Ja na Twoim miejscu wyłączył bym płatność przy odbiorze i zostawił tylko przedpłatę.
@detroit22 zablokowaliśmy to konto, dziękuję za Twoje zgłoszenie!
Aby otrzymać korektę za naliczoną prowizję skontaktuj się proszę z nami za pomocą tego formularza.
Wystawiłem telefon na sprzedaż (https://allegrolokalnie.pl/oferta/samsung-galaxy-s21-5g-fioletowy-slg), zakupu dokonał niejaki:
Client:110108720 (kate will).
Adres klienta to niby: ul. Grabowskiego Antoniego 91, 00-519 Warszawa.
ul. Grabowskiego nie posiada numerów.
Po zakupie z odbiorem osobistym, kontaktował się ze mną mailowo i namawiał na wysyłkę do UK z płatnością przelewem (+ pareset złoty extra za kuriera).
@adiau2 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto.
U mnie podobna sytuacja jak u @adiau2 . Zakup przez osobę z imieniem i nazwiskiem anglojezycznym. Adres jak wyżej, czyli ul. Grabowskiego Antoniego 91, 00-519 Warszawa..
https://allegrolokalnie.pl/oferta/iphone-13-pro-256-gwarancja
Oszuści na allegro lokalnie dokonują fikcyjnego zakupu z opcją odbioru osobistego żeby uzyskać dane osoby sprzedającej takie jak:
Imię i Nazwisko
Nr telefonu
Adres email
po czym na meila wysyłają wiadomości o treści "Witam, wybieram odbiór w Twojej lokalizacji i nie bedziemy mogli odebrac w Twojej lokalizacji i chcialbym, abys wysylka do Wielka Brytania z Priorytet FedEx to 200zl." Lub "Cena jest dobra z .... zl i wymagana jest wysylka do Wielkiej Brytanii z Priorytet FedEx i koszt wysylki do 200zl."
Za taki pseudo zakup allego nalicza prowizje od sprzedaży , żeby ją anulować trzeba zgłosić oszusta do obsługi allegro.
Ogłoszenie nie zostanie automatycznie przywrócone , trzeba dodać je ponownie.
Oszust przy fikcyjnym zakupie podaje dane:kate will
tel: 666 766 746 adres email za każdym razem jest inny.