Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Przed chwilą użytkownik bubinek68 próbował wyłudzić ode mnie dane. Rozpoczął transakcje zakupu, następnie poprosił o maila (że niby serwis automatycznie mojego maila nie wpisał'), a później stwierdził, że juz zapłacił i na mailu powinnam mieć potwierdzenie jego transakcji - oczywiści na AllegroLokalnie płatność widnieje jako rozpoczęta, a aukcja zakończona. Szczerze mówiąc pierwszy raz ktoś próbuje w ten sposób ode mnie wyłudzić dane. Ciekawa sytuacja, choć chyba w sumie mam z tego fun 😉 Natomiast nie wiem w jaki inny sposób zgłosić tego kupującego na Allegro, nie mówiąc o tym, że mi 'zdjął' promowaną aukcję, więc jestem 'stratna za koszty pormocji'. Jak ktos ma jakiś pomysł, gdzie mogę to zgłosić, poza forum to dajcie znać
Przepraszam za literówki, jak się spieszę z pisaniem to później tak wychodzi.
Dobrze że jesteś czujny(a) ,nigdy nic nie wysyłaj jak nie będziesz miał(a) pieniędzy na koncie.
Napisałam do Allegro. Czat oczywiście o tej godzinie nie działa. Jak ktoś ma pomysł co jeszcze można zrobić, albo jak ostrzec innych to dajcie znać.
Dodaję zdjęcia z czatu. Wyczernione zostały 'dane wrażliwe'.
Dzięki. Znalazłam również tą opcję. Napisałam do Allegro, ale niestety czat o tej godzinie nie działa, więc tylko zgłoszenie przez formularz. Obawiam się, że uda mu / jej się w tym czasie wyłudzić sporo danych (i pewnie pieniędzy). Biorąc pod uwagę ilość zgłaszanych tego rodzaju prób wyłudzeń dobrze by było, zeby mieli 24h obsługę cztu i jakąś prostą opcję - najlepiej na samym czacie - zgłoszenia 'podejrzanego' użytkownika.
@Frania Tu takich prób wyłudzenia jest mnóstwo i każdy musi być czujny, ty jesteś i dobrze.
Witam,
Dokladnie jakies pol godziny temu taka sama sytuacja 😉 Gosc mi wysyla maila z Allegro localnie i prosi o jakies2 potwierdzenie, rozpoczął też kupno przedmiotu. Druga sprawa mam wrażenie, po uzywaniu dziwnych zwrotów na czacie na, że to obcokrajowiec.