Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam został zakupiony odemnie przedmiot .z odbiorem osobistym ciągle prubuje się skontaktować z kupującym ale bez skutku a teraz wymusza wysyłke i podał mnie na allego że niedostarczyłem przesyłki a Allegro żąda numer nadania przesyłki niewiem kto tam pracuje na Allegro ale nawet nie sprawdził transakcji
Ano chyba.... tu wszystko jest chyba
Poproś aby zapłacił za wysyłkę
Specjalnie unika kontaktu telefon sms allegr itd
Widać że nie ma zamiaru płacić kupował dla zabawy ale to przecież jest pan klient i allegro wymaga szacunku dla niego nawet jak jest zwykłym dziadem.
@mwmonety Przeczytaj u góry 2 post nad twoim- klient zapłacił i wybrał odbiór osobisty
@czarny3451 Nie widzę korespondencji z nami w tej sprawie. Otrzymałeś jedynie automatyczą informację o konieczności załączenia potwierdzenia nadania w dyskusji. Stało się tak, ponieważ nie przesłałeś wyjaśnień w ciągu 24 godzin, a kupujący poinformował nas, że mimo zapłaty, nie otrzymał towaru.
Kupujący czeka na przedmiot od sierpnia. Jeśli nie udało Wam się dotąd porozumieć w sprawie finalizacji zakupu, pozostaje zwrócić mu pieniądze. Jeżeli jednak chcesz tę transakcję sfinalizować, skorzystaj z rad innych zamieszczonych w tym wątku i poproś klienta o dopłatę kosztów wysyłki oraz adres.
@nat_not Dziękujemy za wyjaśnienie, przynajmniej wiemy jaka jest sytuacja bo próbowaliśmy pomagać ale to było na zasadzie "chyba - chyba"
@czarny3451 Jeżeli przez 4 dni nie miałeś czasu żeby odpowiedzieć do Allegro na dyskusję kupującego no to nie wiem na co czekasz.
Rozumiem że może nie wiesz co i jak napisać, więc może wyślij na własny koszt ten cholerny zakup, będziesz przynajmniej miał spokój. A potem zastanów się, czy każdy, i czy też musisz być sprzedawcą?
@nat_not To niech czeka dalej, skoro nie rozumie znaczenia pojęcia "odbiór osobisty".
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
Proszę mi powiedzieć jak skontaktować się z Allegro w normalny sposób ? ,w jakiej formie jest zwrot kasy,wie pani ludzie pracują sprawdzam sprzedaż codziennie a sporów nigdy nie miałem ani takiej sytuacji odpowiedziałem kiedy mogłem ,Jeżeli ktoś bierze odbiór osobisty i żąda wysyłki to nie jest normalna sytuacja nie odbiera 0 kontaktu łatwo to sprawdzić Moderatorowi Allegro ....panie br. jakie 4 dni ? na drugi dzień dałem informacje ,Ja też ponoszę koszty jak jakiś deb.... nie rozumie jak kupić i czym jest odbiór osobisty
@czarny3451 Piszę bo mnie wywołałeś. Ja nie wymyśliłem tych 4 dni opóźnienia.
Kupujący założył ci tak zwaną dyskusję, powinieneś odpowiedzieć w ciągu 24 godzin na żądanie wysłania sprzedanego przedmiotu. Wszystko jedno co byś napisał, mam nadzieję że napisałbyś prawdę, ale trzeba było odpisać.
Napisałeś tutaj o tym w czwartek 8.10.
To że nie ma żadnej korespondencji od ciebie, że nic nie napisałeś potwierdziła pani nat-not z Allegro, to było wczoraj 12.10 więc po 4 dniach. Czy zgadza się? Dzisiaj jest 5 dzień. Napisałeś coś?
Dyskusja to sprawa poważna powinieneś odpowiedzieć, skoro nie odpowiedziałeś Allegro automatycznie wysłało ci żądanie okazania numeru przesyłki. Jeśli dalej będziesz milczał to zablokują ci konto, allegro wypłaci odszkodowanie kupującemu a od ciebie zażądają zwrotu odszkodowania.
Rozumiem że nie wiesz co napisać, musisz przede wszystkim odpowiedzieć do Allegro że chętnie wyślesz jeśli kupujący zapłaci za przesyłkę i podasz kwotę ile należy się za to wysłanie...
To co napiszesz bedzie czytał również kupujący więc nie musisz nic mu drugi raz pisać
Powodzenia
I jeszcze trochę bo pytasz jak porozumieć się z Allegro
Przeczytaj najpierw to: https://allegro.pl/pomoc/szukaj?fraza=dyskusja&typ=dla-sprzedajacych
A kiedy już trochę poczytasz spróbuj tutaj: wybierz czat albo rozmowę telefonicną : https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=70d99e7b-80c7-411c-bb2f-1ea90a88d7e8
Dziękuję za linki, telefonem się niedodzwonie a jakiś wyszukanych komunikatoròw nie używam ,odp dałem na 2 dzień ponad 24h koło 30 pracuje ròżnie to bywa ,a po 4 dniach dałem temat napisałem na dyskusji ale allegro nic....olewka z tego co mi wiadomo nieda się wzrucić kasy jak na allegro
@czarny3451 Uparłem się i jeszcze trochę coś napiszę:
1. Ty się nie dodzwonisz do Allegro, trzeba kliknąć na znaczek (banner) "Zamów rozmowę telefoniczną" Wtedy ktoś z Allegro do ciebie zadzwoni. Kiedy, jak prędko - nie wiem nie korzystałem z tego udogodnienia.
2. Rozumiem że z czatu korzystać nie chcesz - a może nie potrafisz. No to wyżej miałeś znaczek "Napisz wiadomość" Więc trzeba było tam kliknąć i napisać co trzeba: że miał być odbiór osobisty a kupujący chce wysyłkę a nie płaci za wysyłkę. I tak dalej..
Więcej pomóc nie potrafię. Skoro pracujesz i nie masz czasu na pisaninę to daj sobie spokój z tym handlem, oddaj klientowi pieniądze albo mu wyślij ten zakup na własny koszt i zapomnij. Nie trzymaj jednocześnie kilku srok za ogon....
Sprawa załatwiona wkącu ktoś był na czacie
@terazauto Jestem pod wrażeniem, normalnie szok 🙃
Dzisiaj jest dokładnie 2 tygodnie od założenia tematu - 08.10.
@czarny3451 Udało się wreszcie popisać z kimś na czacie. A sprawa załatwiona na dobre, czy czeka na zablokowanie konta przez Allegro?
@br. - pomogłeś. Wkącu ktoś był na czacie 🙂 Opłacało się prubować 🙂