Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
Kupujący kupił ode mnie dostęp do konta steam na allegro lokalnie. Teraz wiem już że sprzedawanie kont nie jest zgodne z regulaminem sprzedający rozpoczął dyskusję i nie mogę się z nim dogadać. W opisie nie pisałem że jest to gra na wyłączność Co zrobić w takiej sytuacji? Cała rozmowa niżej
Powód otwarcia dyskusji: niezgodny z opisem
RED DEAD REDEMPTION 2 PC
RED DEAD REDEMPTION 2 P
Opis problemu: produkt to wspóldzielone konto steam (co jest nie zgodne z regulaminem steam, sprzedaż takich kont jest nie legalna)
czego w opisie nie było zawarte
Proszę o numer konta
PiotrFrYda 27 sierpnia 2022 12:10
73102013900000620206167466
PiotrFrYda 27 sierpnia 2022 12:11
Nie interesuje mnie zwrot produktu
PiotrFrYda 27 sierpnia 2022 12:12
Napisałem już czacie o co mi chodzi
Wyśle panu pieniądze okej?
PiotrFrYda 27 sierpnia 2022 12:15
ile ?
No tyle ile pan zapłacił
PiotrFrYda 27 sierpnia 2022 12:39
Może pan wysłać, ale sprawa nie zostanie zamknięta To zgłoszenie ma na celu zgłoszenie nie legalnej sprzedaży Są 130 zł mogę kupić pełna wersje na wyłączność Za taką kwotę mogę anulować zgłoszenie
za 20 zł ciężko się spodziewać czegoś innego Ale rozumiem że panu to nie odpowiada I proponuje zwrot pieniędzy
PiotrFrYda 27 sierpnia 2022 12:50
Powtórzę jeszcze raz
To zgłoszenie ma na celu ujawnianie pana przestępstwa i złamania regulaminu Steam
Nie wiedziałem że tak nie można Dlatego chcę zwrócić pieniądze Ale nie dam panu 130 zł jak zapłacił pan 26
PiotrFrYda 27 sierpnia 2022 12:51iNikogo to nie interesuje
PiotrFrYda 27 sierpnia 2022 13:03
Przeczytaj sobie co grozi za sprzedawanie konta Steam
PiotrFrYda 27 sierpnia 2022 14:03
Złamał pan jawnie regulamin grożą panu za to konsekwencje
Odpowiedź że nie wiedziałem niczego nie zmienia, sprzedając na Allegro akceptujesz regulamin, więc musisz wiedzieć. Dlaczego kupujący nie zgadza się na zwrot> nie wiem ale On niczego więcej nie ugra. Allegro może Ci zablokować konto z powodu łamania regulaminu ale kupujący nie.
Napisz że zgadzasz się i uznajesz reklamację, czekasz na zwrot towaru i oddasz środki, czekaj wtedy na odpowiedź Allegro.
@LEW433 Tam nie ma zwrotu towaru bo nie ma towaru, to jest dostęp do konta. Wystarczy mu ten dostęp zablokować, chyba bytykuby taką możliwość ma.
Jak zwał to zwał, ale kupujący dobrowolnie oddaje towar zwraca, a nie pod przymusem, chce zwrotu środków więc chyba zna zasady.
Ja bym zamknął konto, nie ma konta nie ma problemu, trzeba iść klientowi na rękę, tylko wpłatę trzeba jeszcze oddać.
Czyli czekać do wtorku aż poprosi o pomoc allegro w dyskusji
@bytykuby To jest normalny szantaż, albo dasz 130 zł albo zgłosi przestępstwo. Nie ma sensu ulegać bo nawet jeśli dasz te 130 to i tak może zgłosić, a nawet powinien skoro jest takim solidnym sygnalistą.
Oczywiście, wystarczy zaproponować zwrot wpłaconej kwoty i nic więcej. Tak jak radzi LEW.
ps. nie czekać z odpowiedzią, musisz przestrzegać max 24 godzinnego terminu odpowiedzi na każde pytanie kupującego czy też Allegro.
Aha, i usuń tego typu oferty z Allegro, przynajmniej na razie.
@bytykuby Mam wątpliwość co ty tak naprawdę sprzedałeś. Mam więc pytania:
- czy możesz się nadal zalogować na to konto Steam?
- na czyj adres mailowy jest wysyłany kod guard? Na twój adres czy jego?
To ważne, bo jeśli nadal możesz się zalogować na konto to znaczy że udostępniłeś mu odpłatnie własne konto (nie sprzedałeś). To nie jest karalne, blokujesz mu teraz dostęp, nie udostępniasz kodu dostępu, niech spada.
Oczywiście wpłatę trzeba zwrócić.