problem z kupujacym

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
wystawiłem telefon do kupienia bez ładowarki kupujący kupił telefon ja mu wysłałem do niego przyszedł i napisał do mnie że nie ma ładowarki napisałem mu że ładowarki nie było w zestawie bo oryginalnie też nie było ale pan nie rozumie i napisał mi że albo wyślę mu ładowarke z kablem albo obniże cenę o koszt ładowarki co ja mam teraz zrobić
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
założy dyskusję to odpiszesz że w ofercie nie ma ładowarki i producent nie sprzedaje tej ładowarki z telefonem więc odrzucasz jego reklamację jako bezzasadną

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
jest założona dyskusja jak pisze ze nie ma w zestawie ładowarki i jeszcze mi mowi o jakis słuchawkach ale pisze mi cały czas ze jak sprzedaje telefon to musi byc ładowarka w zestawie

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
bo w ogłoszeniu jest telefon tylko i etui i pisze mi ze w opisie pełnej informacji o sprzedawanym przedmiocie i zawsze w zestawie ma byc ładowarka
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@dampal12 Ja ci wierzę, az1rael też prawidłowo ci odpowiedział, ale to tylko słowa.
Znajdź specyfikację pakowania tego telefonu w internecie, a może masz taką specyfikację na pudełku lub w jakiejś instrukcji. Nalężało by pokazać na piśmie co fabrycznie było w pudełku i tylko w ten sposób możesz udowodnić że ładowarka się nie należy.
Wiadomo że systemy ładowania czyli kable i ładowarki zostały ujednolicone i od jakiegoś czasu są sprzedawane osobno. Ale tak na słowo będzie to trudno wytłumaczyć automatowi na Allegro.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
tylko że pudełko wysłałem do kupującego
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
To nie zrobiłeś fotek sprzedawanych przedmiotów? Popatrz jak to robią inni, obfotografowany każdy przedmiot osobno i wszystkie razem.
No cóż uczysz się sprzedawać, trochę nauka kosztować musi.
A jeśli ci odeśle ten telefon to poznasz czy to twój?

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
raczej tak tylko wtedy musze mu oddac pieniadze i bede stratny z 30 zł
bo zapłaciłem juz dla allegro
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@dampal12 Ja bym poczekał na dyskusję > w opisie ani na zdjęciach nie ma ładowarki > nie ma też przepisu, że musi być > niech założy dyskusję > jak będziesz mu odpowiadał spokojnie i rzeczowo to raczej nic nie ugra
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@dampal12 Raczej poznasz??? Kur... !!! gdybyś był bliżej to bym ci przy.... Tu nie ma "raczej" tu musi być pewność i możliwość udowodnienia twojej racji. Bo zwróci ci inny telefon i będziesz musiał udowodnić że nie twój. Albo zabierze ci telefon policja i będziesz się tłumaczył skąd go masz.
Dla allegro zapłacić musiałeś więc nie wspominaj nawet.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@dampal12 teraz googlasz sobie punkt tylko z telefonami redmi ja mam taki np w galerii echo w Kielcach, idziesz tam podajesz model telefonu i prosisz o wystawienie ci specyfikacji produktu co zawiera według producenta opakowanie telefonu. Niech sobie nawet wyje do księżyca odpisuj to samo cały czas że w aukcji nie pisało że sprzedajesz telefon z ładowarką tylko telefon. Możesz tez napisać do producenta maila
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Nic nie pisze że jest ale także że nie ma, więc teraz wszystko zależy od dyskusji!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@dampal12 Trafiłeś na następnego chętnego na parę złotych "za friko"
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Dawaj link do oferty sprawdzimy, jak było opisane albo wrzuć opis oferty, jak było w opisie brak to nic nie ugra, ale jak nie było to może być różnie.😊
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@LEW433 Stary lew mocno śpi....😂
Link był pół godziny wczesniej
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Link jest wyżej opis aukcji i zdjęcia zawierają 3 elementy telefon etui i jakąś obidowe chyba niz o ładowarce i słuchawkach nie ma

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
no nie ma a on pisze mi ze na innych aukcjach sa ladowarki sluchawki
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@dampal12 Fabrycznie w zestawie z tym modelem jest ładowarka i przewód ale w Twojej ofercie nie było tego na zdjęciach ani w opisie.
Także nie daj się - kupujący nie ma podstaw aby wymagać od Ciebie tych akcesoriów.
Napisz mu, że treść oferty i zdjęcia przedstawiają jasno co dokładnie znajduje się w zestawie.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
napisze tak zobaczymy co napsize
- « POPRZEDNIA
- NASTĘPNA »