anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z wysyłka towaru

z_jovita
#7 Wielbiciel#

@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

IMG_6605.jpeg

Podczas proby wygenerowania etykiety pojawia się taki komunikat. Kupujący wybrał paczkomat z listy dostępnych paczkomatów (jest tam litera Ł wiec może to jest przyczyna?). Nie wiem jak rozwiązać problem. 

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@z_jovita Nie chodzi o adres paczkomatu, tylko adres klienta. Podaj mi numer zamówienia, o które chodzi.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

z_jovita
#7 Wielbiciel#

Czy możesz powiedzieć w którym miejscu jest nr zamówienia na Allegro lokalnie? Wyświetla mi się tylko nr płatności 

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@z_jovita Nie musisz już podawać numeru. Znalazłam to zamówienie. Problemem są nieprawidłowe znaki w polu "Ulica". Nie powinno tam być nawiasu ani przecinka.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

z_jovita
#7 Wielbiciel#

Ale to kupujący wybrał ten paczkomat z listy dostępnych. Ja nie mam możliwości zmiany. Czy mogę anulować zamówienie i wystawić ponownie? I poproduc kupującego o wybranie innego paczkomatu?  Czy prowizja i koszt dostawy zostanie w takim przypadku zwrócony? 

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@z_jovita Błąd jest w adresie klienta, a nie paczkomatu.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

z_jovita
#7 Wielbiciel#

Czy kupujący na tym etapie może jeszcze cos zmienić czy trzeba anulować transakcje? 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Skontaktuj się z nim.

oznacz moderatorów

Iron-Bike
#9 Pomysłodawca#

A dlaczego w ogóle system pozwala kupującemu podać błędny adres? Dlaczego to przepuszcza, po czym robi problem sprzedawcy? Kupujący nie powinien mieć w ogóle możliwości wysłania błędnego formularza, system nie powinien go przepuszczać dopóki nie poprawi go tak aby możliwe było wygenerowanie etykiety! To jest tak oczywiste, że aż nikt na Allegro na to nie wpadł?

Na zwykłym Allegro można edytować adres klienta i poprawić jak nie wstawił spacji albo wpisał zbyt dużo znaków (co też jest upierdliwe i nie powinno być konieczne), nie wiem jak na Lokalnie. Jeśli tam się nie da i trzeba aż pisać do supportu, albo zawracać głowę klientowi żeby jeszcze raz wypełnił formularz przestrzegając jakichś zasad o których nawet nie wiedział, no to gratuluję, znowu jesteście 100 lat świetlnych za OLХem.

oznacz moderatorów

z_jovita
#7 Wielbiciel#

Pomijam fakt ze kupujący w poniedziałek zapłacił za towar a minął prawie tydzień i mamy już niedziele i paczka nie jest nadana bo BOK Allegro jeszcze nie odpisało na wiadomość z problemem 😒

oznacz moderatorów