anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Przycisk wypłaty pieniędzy od kupujących jest nieaktywny.

Client:104211501
#7 Wielbiciel

Sprzedałem na Allegro Lokalnie, z jakiegoś powodu po pierwszej sprzedaży środki zostały wypłacone, ale teraz przycisk stał się nieaktywny. 
Wisi komunikat o zmianie konta, chociaż go nie zmieniałem. I tak już od 2 tygodni.
Jak wypłacić środki?

oznacz moderatorów
29 ODPOWIEDZI 29

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:104211501 pewnie konieczna jest ponowna weryfikacja

Poczekaj na moderatorów  @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

Dziękuję za odpowiedź, szanowni moderatorzy, proszę pomóc rozwiązać problem.

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@Client:104211501 Konsultuję tę sprawę. Proszę Cię o cierpliwość.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

Dziękuję bardzo za odpowiedź.  
Proszę powiedzieć, kiedy orientacyjnie będzie można wypłacić pieniądze?  
Wasza aplikacja od dwóch tygodni prosi o cierpliwość, ale nie podaje żadnych terminów.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Client:104211501 czy przesłałeś dokumenty w zakładce Ustawienia wypłat zgodnie z wiadomością e-mail, otrzymaną od operatora płatności PayU?
Jeśli nie, prześlij proszę dokument tożsamości w zakładce Ustawienia wypłat, po kliknięciu "Przejdź do PayU".

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

Przesłałem dokumenty, ale w systemie wyświetla się status „wstrzymane”.  
Jednak gdy klikam w link payU, aby spróbować ponownie, pojawia się komunikat „Confirmation of identity”.  

Podobnie próbowałem z Przelew24. Tam w systemie widnieje status „W trakcie weryfikacji”. I ten napis nie zmienia się od 2 tygodni.

Screenshot_20250620_172948_Allegro Lokalnie.jpg

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Client:104211501 ok, dziękuję! Przekażę to info w konsultacji. Dam znać, gdy otrzymam odpowiedź. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

Dzień dobry, minął już tydzień, a ja nadal nie mogę nic wypłacić. Czy moglibyście podłączyć kilku moderatorów? @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  
Bardzo zależy mi na jak najszybszej wypłacie.

W tej chwili przycisk „Wypłać środki” jest aktywny, ale po jego kliknięciu przekierowuje mnie tylko na stronę z informacją „czekaj 48 godzin”. Kliknąłem go po raz pierwszy w poniedziałek. Jak możecie się domyślić, to tylko przycisk – nie pobiera żadnych pieniędzy z konta Allegro ani nie realizuje żadnych przelewów.

Ponadto, na zakładce „Ustawienia wypłat”, po kliknięciu w „Wypłać swoje środki” w Przelewy24, cofa mnie o krok wstecz, a żadna wypłata nie następuje.

Client104211501_0-1751011620242.pngClient104211501_1-1751011628467.png

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@Client:104211501 Przepraszam Cię za dłuższy czas oczekiwania na odpowiedź. Operator PayU wysłał do Ciebie maila 6.06. o godzinie 12:56 z prośbą o dostarczenie drugiego dokumentu tożsamości. Proszę, znajdź tę wiadomość i udziel na nią odpowiedzi. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

PayU wysłało rano dwie opcje weryfikacji, nie otrzymałem odpowiedzi.
Proszę o informację, moje konto Przelewy24 jest zweryfikowane, czy mogę w jakiś sposób wypłacić przez nie pieniądze?
Z góry dziękuję.

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @Client:104211501. Aby wypłacić pieniądze ze sprzedaży na koncie zwykłym, musisz mieć aktywną usługę PayU. Skontaktujemy się z operatorem, aby ustalić status weryfikacji. 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

@Client:104211501, proszę jeszcze, abyś podesłał tutaj zrzut ekranu wiadomości, którą otrzymałeś od PayU z ''dwiema opcjami weryfikacji'' - zakryj tylko swoje dane.  

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

Dzień dobry, @MiMary , czy istnieje jakiś numer telefonu, pod który można się z nimi skontaktować?

Bo na e-maile niezbyt odpowiadają.

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

@Client:104211501, zajmiemy się tym - niedługo otrzymasz od nas wiadomość mailową w odpowiedzi na zgłoszenie 52745335. Zweryfikujemy to z operatorem płatności.  

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

Nie mogę zweryfikować się przez PayU, wysłałem paszport, zażądali innych dokumentów, wysłałem prawo jazdy, a oni znowu czegoś wymagają.
Jak mogę dokonać płatności przez Przelewy24?
Wielkie dzięki.

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@Client:104211501 Środki posiadasz na koncie PayU, zatem nie możesz ich wypłacić z innego konta, jakim jest Przelewy24. Jaj brzmiała ostatnia wiadomość, jaką otrzymałeś od operatora płatności? 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

@w_kiwi , Ostatnia wiadomość - wysłałem pozwolenie na pobyt, które jest ważne do 2024 roku, nowego wciąż oczekuję. PayU odpowiedział, abym wysłał je przez formularz Allegro, ale nie mogę tego zrobić na Allegro, ponieważ nie można załączać nieważnych dokumentów.
Przy tym wysłałem im już paszport i prawo jazdy.

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@Client:104211501 już to konsultuję

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@Client:104211501 PayU potrzebuje abyś raz jeszcze załączył paszport przez allegro - masz tę opcję aktywną. PayU musi otrzymać od Ciebie ponownie dokument przez wniosek, by móc technicznie podjąć decyzję weryfikacyjną.

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów