anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Przycisk wypłaty pieniędzy od kupujących jest nieaktywny.

Client:104211501
#7 Wielbiciel

Sprzedałem na Allegro Lokalnie, z jakiegoś powodu po pierwszej sprzedaży środki zostały wypłacone, ale teraz przycisk stał się nieaktywny. 
Wisi komunikat o zmianie konta, chociaż go nie zmieniałem. I tak już od 2 tygodni.
Jak wypłacić środki?

oznacz moderatorów
29 ODPOWIEDZI 29

#7 Wielbiciel

W poniedziałek PayU pytało mnie, co sprzedawałem, jak długo jestem w Polsce i gdzie kupiłem towar. Potem przestali się odzywać i nie piszą nic nowego.
Proszę, podpowiadzcie, czy można jakoś poprosić ich, żeby jednak zweryfikowali dane i wypłacili pieniądze?

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@Client:104211501 konsultuję te kwestię i wrócę z informacją. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@Client:104211501 przykro mi, ale muszę poprosić Cię jeszcze o cierpliwość. PayU weryfikuje kwestie aktywacji rachunku do wypłat i jeśli będą potrzebne jeszcze dodatkowe informacje, to otrzymasz od nich wiadomość mailową. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

Czy mogę przelać pieniądze na konto Allegro mojej żony lub korzystać z tych pieniędzy na zakupy na Allegro?

Dlaczego miesiąc po sprzedaży pieniądze są zamrożone?
W zasadzie zabrali mi laptopa, a nie dają za niego pieniędzy.

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@Client:104211501 nie będzie takiej możliwości - dane właściciela rachunku, muszą być identyczne jak właściciela konta Allegro. Nie będzie też możliwości opłacenia zamówienia, z tych środków. Przykro mi, ale musimy zaczekać na decyzję PayU w sprawie aktywacji rachunku. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

No, w tej chwili PayU weryfikuje mnie już miesiąc i pod różnymi danymi nie przepuszcza mojego profilu. Czyli rozumiem, że ich decyzja jest negatywna.

Zatem pytanie, jak mogę otrzymać pieniądze nie przez PayU?

Czy powinienem zażądać zwrotu laptopa od kupującego?

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@Client:104211501 PayU nie podjęło jeszcze decyzji w sprawie weryfikacji i tak jak wspomniałam musimy zaczekać na informację od nich w sprawie aktywacji rachunku. Na ten moment, aby wypłacić środki za sprzedaż - należy zweryfikować rachunek do wypłat. 

Rozumiem, że sytuacja nie jest dla Ciebie komfortowa - jednak muszę poprosić Cię jeszcze o cierpliwość. Gdy tylko operator płatności PayU wyda decyzję w Twojej sprawie, otrzymasz o tym informację.

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

Dzień dobry. @Sa_nova @Syrena_zT @w_kiwi @MiMary @la_nika 

Jak Państwo rozumieją, nadal nie mogę wypłacić środków.

Minął już tydzień od ostatniej wiadomości od PayU, gdzie pytali, co sprzedawałem, dlaczego to sprzedawałem i jak długo jestem w Polsce.

A także 1,5 miesiąca od momentu, gdy po raz pierwszy wysłałem dokumenty do PayU.

W tym czasie wymieniliśmy 10 wiadomości, jak Państwo rozumieją, nikt tam nie zamierza mi niczego potwierdzić.

Dlatego pytanie, jak mogę wypłacić środki.

Rozumiem, że bardzo chcieliby Państwo napisać – poczekaj jeszcze, ale wydaje mi się, że 1,5 miesiąca to wystarczający czas na czekanie. Nie sądzę, że jeden czy dwa dni coś zmienią.

Błagam o znalezienie opcji wypłaty pieniędzy nie przez PayU. Rozumiem, że środki zostały przelane na konto przez PayU, ale PayU nie pozwala mi ich wypłacić i nie pozwoli, skoro przez 1,5 miesiąca tego nie zrobili.

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@Client:104211501 Interweniowaliśmy u operatora w sprawie przyspieszenia działań. Mam nadzieję, że przyczyni się to do szybkiego rozwiązania problemu.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

@nat_not Dzień dobry, bardzo dziękuję, ale już w zeszły wtorek prosiliście ich o przyspieszenie.

Jest już poniedziałek kolejnego tygodnia.
Proszę podpowiedzieć, jak wypłacić środki, nie korzystając z PayU.

oznacz moderatorów