anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprzedałem przedmiot jak go nadać.

rydzyk1982
#1 Nowicjusz#

Witam sprzedałem przedmiot kupujący zapłacił kwotę z aukcji 80 zł jak mam mu wysłać sprzedany towar nie mam żadnego kodu do wysyłki.

oznacz moderatorów
18 ODPOWIEDZI 18

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@rydzyk1982 Aby nadać przesyłkę na Allegro Lokalnie: 

1. Przejdź do zakładki Zamówienia od kupujących.
  2. Znajdź właściwe zamówienie i kliknij [przygotuj paczkę do nadania].
  3. Wygeneruj etykietę nadawczą i wybierz odpowiedni rozmiar paczki:

_HolaOla__0-1709301580766.png

4. Kliknij [utwórz etykietę] i wydrukuj etykietę do przesyłki.

5. Naklej na paczkę wydrukowaną etykietę.

6. Nadaj przesyłkę w dowolnym paczkomacie – zeskanuj numer paczki i włóż paczkę do skrytki.
   Ola
   Moderatorka

Jak dostawa na czas - to Allegro!
   Wybieraj spośród tysięcy produktów i zamawiaj z dostawą przed Świętami.
oznacz moderatorów

Client:110786616
#7 Wielbiciel#

Mam podobny problem, to mój pierwszy raz 🙂 Otrzymałem emaila: "Numer zamówienia RDK-23412/16/07/2024. Witaj, Twój przedmiot - "WRANGLER Greensboro Regular Straight_803 38/30" został sprzedany. Postępuj zgodnie z instrukcjami w potwierdzeniu i otrzymaj zapIatę. Ta wiadomość została wygenerowana automatycznie, nie odpowiadaj na nią". W zakładce "Zamówienia od kupujących" jest pusto. Proszę o pomoc.

oznacz moderatorów

milka1234567890
#18 Luminarz#

A nie prowadzi do jakiegoś linku.

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

@Client:110786616 To twoje powiadomienie to próba wyłudzenia ,nic nie podawaj i nie skanuj.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Uważaj na oszustwo, jak  link, prośba o maila, kod Qr itd.

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Client:110786616 to próba wyłudzenia, dlatego nic nie podawaj, ani nie klikaj w żadne linki. Podaj mi natomiast login kupującego, od którego dostałeś tę wiadomość. Zablokujemy to konto. 

Ola
   Moderatorka

oznacz moderatorów

Client:110786616
#7 Wielbiciel#

Ufff, dobrze, że zapytałem użytkownik: mittalteas, dostałem w załączniku kod QR, ale nie zeskanowałem. Jaką otrzymam wiadomość, jeżeli ktoś kupi przedmiot?

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Client:110786616 w ogóle nie otrzymasz wiadomości przez centrum wiadomości. Wszystkie informacje o sprzedaży (jeśli do niej dojdzie) wyślemy do Ciebie drogą mailową. 

Ola
   Moderatorka

oznacz moderatorów

Hera_27
#8 Zapaleniec#

Wchodzę na zamówienia od kupującego i nie widzę żadnej możliwości wygenerowania etykiety. Sprzedałem 4 koła i wybrałem opcje przesyłka kurierska 

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@Hera_27 Czy przy zamówieniu widzisz opcję [przygotuj paczkę do nadania]? Pomocne będzie przesłanie zrzutów ekranu co widzisz po przejściu do zamówienia (zasłoń tylko proszę dane kupującego). 

Sandra
   Moderatorka

oznacz moderatorów

Hera_27
#8 Zapaleniec#

IMG_6641.jpeg

 tylko to

oznacz moderatorów

Hera_27
#8 Zapaleniec#

IMG_6642.jpeg

 Czuję się trochę oszukany 

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@Hera_27 Widzę, że przy zamówieniu na Allegro Lokalnie, Kupujący wybrał jako metodę dostawy kuriera - w takim przypadku nie będzie możliwości nadania jej przez nas. W naszym systemie wygenerujesz etykietę tylko Allegro One Box albo Allegro InPost. W takim przypadku, możesz zamówić kuriera korzystając z usług konkretnej firmy przewozowej albo serwisu jak np. Furgonetka znaleźć metodę dostawy. 

Sandra
   Moderatorka

oznacz moderatorów

Hera_27
#8 Zapaleniec#

Nie kupujący tylko ja to wybrałem, bo raczej 4 kół 17 cali nie wrzucę do InPostu. Po drugie była taka możliwość aby wybrać kuriera i 17 zł było narzucone przez Allegro, więc zdroworozsądkowa myśląca osoba wybiera to i myśli że w tej cenie Allegro oferuje przesyłkę kurierską. Logika na to wskazuje. Jeśli takiej opcji nie ma to powinnien być jasny komunikat, że sprzedający sam opłaca przesyłkę!!! Albo nie mógłby wybrać tej opcji!! To jest nabijanie w butelkę. Za co mam w takim razie zapłacić 9,8% ( 90zl) . Teraz mam organizować kuriera i raczej za 17zl nikt mi tego nie wyśle!! 

oznacz moderatorów

Hera_27
#8 Zapaleniec#

Dwa wszedłem na furgonetkę i najtańsza wysyłka 4 kół to 270zl. A Allegro mi to wyceniło na 17zl. Kpina !!!!

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @Hera_27. Koszt nadania jest przez nas proponowany, a nie narzucany - zawsze możesz edytować swój cennik dostaw i zmienić koszt nadania przesyłki kurierskiej.  

oznacz moderatorów

Hera_27
#8 Zapaleniec#

Jak widać nie jestem pierwsza osobą co inaczej to interpretowała. Więc moim zdaniem jest to Wasz błąd systemu, i pokazuje że jest mało intuicyjny albo jest to zrobione celowo aby wprowadzać w błąd użytkowników. To dlaczego przy wyborze opcji z paczkomatem nie można skorygować ceny tylko wysyłajcie etykietę już wygenerowaną? Tak samo powinno wyglądać z opcją kuriera, jeśli dajecie taką opcję i dajcie domyślnie 17zl to jak to rozumieć? Ta opcja powinna być całkowicie zablokowana. Ciekawe jakbym wybrał paczkomat do wysyłki 4 kol. Bo była taka możliwość, co wtedy ? Myślę, że szkoda naszego czasu i tutaj raczej nie masz żadnych merytorycznych argumentów aby kogokolwiek przekonać, że Allegro postępuje prawidłowo.warto to zmienić i oczekiwałbym jakiegoś sensownego rozwiązania w moim przypadku. 

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

@Hera_27, dziękuję za Twoją opinię i sugestię. W przypadku Allegro Paczkomaty InPost oraz Allegro One Box nie możesz edytować ceny, ponieważ takie stawki wynegocjowaliśmy z przewoźnikami.
Przesyłki kurierskie mogą mieć różne koszty nadania, w zależności od gabarytu i firmy kurierskiej - dlatego nie narzucamy tej ceny. Możesz ją zmieniać w zależności od oferowanego asortymentu i dopasować ten koszt do gabarytu towaru oraz preferowanego przewoźnika. 

oznacz moderatorów