anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprzedaż bez aktywnej usługi AllegroSmart

boss000_6
#8 Zapaleniec
  • Dzień dobry. Czy jeśli nie mam już aktywnej usługi Allegro Smart to jako sprzedający mogę korzystać z wysyłki paczkomaty allegro za 11,49? Czy koszty wysyłki (11,49) ponosi wtedy tylko kupujący mający aktywny smart? Czy jak zaznaczę tę opcję wysyłki to przy sprzedaży dopłacam coś do wysyłki czy tylko zapłacę prowizję od sprzedaży? 
oznacz moderatorów
22 ODPOWIEDZI 22

07laila
#9 Pomysłodawca

nie, opłata za to zamówienie, paczka jest w drodze, dzisiaj pewnie dotrze do kupującego, wczoraj była kupiona , zaraz wysłana i od razu rozliczałam się z allegro, po wyłączeniu usługi allegro smart, znowu sprzedałam i już za wysyłkę nie płacę tylko samą prowizję, jeszcze mam darmowe przesyłki, tylko właśnie nie wiem o co chodzi, czemu zapłaciłam całość za dostawę bo prowizji było 9,48 i przesyłka 10,95 =20,43 i tyle zapłaciłam

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@07laila Opłata dotyczy zamówienia w ofercie "Płyta winylowa Jerzy Matuszkiewicz -,,Czterdzieści lat minęło''. Kupujący nie skorzystał w nim z darmowej dostawy w ramach Allegro Smart! Opłacił towar i przesyłkę. Przekazaliśmy Ci pełną kwotę (170 zł za towar + 10,95 zł dostawa).

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

07laila
#9 Pomysłodawca

Tak, to rozumiem ale czy opłata z dn. 8.01.2026 w kwocie 20,43 nie jest naliczona od sprzedaży z 7.01.2026 ? Staram się na bieżąco rozliczać z allegro, zlecając przelew na swoje konto  zlecam też przelew dla allegro,  nie było w rozliczeniach zaległości  i dlatego nie bardzo mogę się połapać w tym

oznacz moderatorów