Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Sprzedałam na Allegro Lokalnie przedmiot (odbiór osobisty). Kupujący chce wysyłki. Zgodziłam się i podałam nr konta, ale wygląda to wszystko podejrzanie. Wygooglowałam sprzedającego, ale nie ma żadnych wiarygodnych wyników. Trochę jestem zaniepokojona. Chodzi o sprzedaż fotelika Cybex (nr oferty d78392dd-769b-4dd7-a1b5-29bebccd8726). Co mogę zrobić?
@k2g W takim wypadku będzie to transakcja poza Allegro. Pamiętaj, że w takim wypadku nie będziemy w stanie udzielić Ci ewentualnej pomocy. Sugeruję, abyś zaproponowała kupującemu, że wystawisz ofertę ponownie, a on zakupi przedmiot z płatnością przez Allegro. Tak będzie najbezpieczniej.
Dziękuję za odpowiedź.
Nie bardzo rozumiem w czym problem? Wpłaci to wyślesz, nie to nie i tyle. Samo podanie numeru konta niczym nie grozi... Groźniejsze jest podanie maila czy numeru telefonu, bo wtedy wysyłają linki do trefnych stron z najróżniejszymi próbami wyłudzeń. Na allegro jest coraz więcej osób, które wolą zapłacić na konto, nawet płacąc drożej za przesyłkę ale uniknąć w zamian "uroków płaytności payu", komu parę parę przelewów nie przeszło to unika... Allegro nie reaguje na problemy więc... Póki co na lokalnym jeszcze wolno na konto i z tego korzystają. Może jak będą tak częściej to w końcu ktoś z allegro coś z tymi płatnościami zrobi...