Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Uważajcie proszę na podejrzane wiadomości w języku angielskim i osoby próbujące podjąć kontakt poza Allegro.
Właśnie „klient” chciał mnie wrobić we wzorcowe oszustwo, nieco przypominające tzw. przekręt nigeryjski, który polega na wyłudzeniu pieniędzy.
Wklejam nazwę tegoż „klienta”:
[edycja]
Czy ktoś miał podobną sytuację? Zastanawia mnie skala problemu.
tez dostałam taką wiadomość. I odpowiedziałam na email. Chcą dane żeby sprawdzić koszty wysyłki. więc pewnie oszust
ja
@Solajka Trąci zagranicą.
@Solajka Są do tego odpowiednie tematy na forum, nie trzeba zakładać kolejnego (bo czym więcej takich tematów jest założonych, tym bardziej nie chce się ich szukać kolejnym osobom).
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
@Solajka @lukasz79828 Dziękuję za czujność, oba konta, o których tutaj pisaliście są już zablokowane.
dostałem 3 takie maile od tej osoby, proszę o jej zablokowanie
Podejrzane wiadomości dostałem:
cześć Cześć. Jeśli ta oferta podlega negocjacji, napisz do mnie (Marknoble0019@gmail.com) Dziękuję Ci &
29 Sie. 2020, 22:01
Druga podejrzana wiadomość:
Hi, Its Marc. i viewed your Ad and i got interested! Do you still have this your item available for sell? Is the price negotiable? I'm waiting for your answer directly to my email address at ( benadormarc310@gmail.com ). Best regards.
31 Sie. 2020, 13:18
3-cia podejrzana wiadomość:
Czy ten przedmiot jest nadal dostępny, odpowiedz na mój e-mail (mosesmrpaul@gmail.com), aby porozmawiać o tym lepiej, dziękuję.
31 Sie. 2020, 17:16
Czwarta podejrzana wiadomość:
czy nadal masz go na sprzedaż, uprzejmie odpowiada na moją pocztę w celu dalszej rozmowy (lenajakub0101@gmail.com)
1 Wrz. 2020, 05:50
Piąta wiadomość od oszusta:
Witam, czy nadal masz swój przedmiot na sprzedaż? jeśli tak, proszę o kontakt na mój osobisty e-mail .... (abbeylincon27@gmail.com)
2 Wrz. 2020, 13:03
Szósta wiadomość od oszusta:
Hello Am really interested in buying this Eqiupment from you ,if you still have it for sale kindly get back to me at (reuben.dexter01@gmail.com) for more conversation about the buying of the Eqiupment Best Regard Reuben
3 Wrz. 2020, 00:24
Siódma wiadomość od oszusta:
Do you still have your items for sale? If yes reply me on my personal email: annavillanova1993@gmail.com
3 Wrz. 2020, 06:39
Na te poniższe dane oszust chce teraz wyłudzić ode mnie pieniądze za rzekomy koszt przesyłki (298 Euro)który według niego powinienem opłacić jako sprzedający:) :
@X-8 Wraz publikujesz podwójne wiadomości.
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
Też miałem przyjemność. Ten e-mail już nie odpowiada.
3-cia podejrzana wiadomość:
Czy ten przedmiot jest nadal dostępny, odpowiedz na mój e-mail (mosesmrpaul@gmail.com), aby porozmawiać o tym lepiej, dziękuję.
31 Sie. 2020, 17:16
Czwarta podejrzana wiadomość:
czy nadal masz go na sprzedaż, uprzejmie odpowiada na moją pocztę w celu dalszej rozmowy (lenajakub0101@gmail.com)
1 Wrz. 2020, 05:50
dostałem dzisiaj o 9:13 identyczną wiadomość:
Piąta wiadomość od oszusta:
Witam, czy nadal masz swój przedmiot na sprzedaż? jeśli tak, proszę o kontakt na mój osobisty e-mail .... (abbeylincon27@gmail.com)
2 Wrz. 2020, 13:03