anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zablokowana sprzedaż Smart na Allegro Lokalnie.

MAMY ROZWIĄZANIE!
KrzysztofSz1956
#9 Pomysłodawca#

Proszę Państwa, pojawił się u mnie taki komunikat, cytuję:

"Twoje ogłoszenia nie będą miały oznaczenia Smart, ponieważ nie zostały spełnione warunki regulaminu programu. Masz na swoim koncie co najmniej 6 naruszeń regulaminu serwisu."

W regulaminie (poradniku) "Jak dbać o jakość ogłoszeń na Allegro Lokalnie" jest napisane:

Twoje ogłoszenia nie otrzymają oznaczenia Smart! w ramach promocji Allegro Smart! na Allegro Lokalnie, jeśli:

- Twoje konto zostało zawieszone lub jego działanie zostało ograniczone

- w okresie 30 dni musieliśmy usunąć co najmniej 6 Twoich ogłoszeń ze względu na to, że naruszały regulamin

Proszę o szczegółowe wyjaśnienia, gdyż moje konto nie zostało zawieszone, ani nie zostało "ograniczone" jego działanie, a ponadto w okresie dowolnych 30 dni żadne moje ogłoszenie nie musiało być usunięte z powodu "naruszania regulaminu".

W prawie stosuje się zasadę, że dopóki nie udowodni się komuś winy/wykroczenia, to jest on traktowany jako niewinny (in dubio pro reo - domniemanie niewinności). Czyżby Allegro Lokalnie stawiało siebie ponad prawem?

Krzysztof Szmalenberg

oznacz moderatorów
33 ODPOWIEDZI 33
katarzynab1712
#15 Entuzjasta#

Panie Krzysztofie, tutaj obowiązuje REGULAMIN

REGULAMIN to rzecz święta

i oczywiście nie narusza ON prawa, ani ponad nim nie stoi

istnieje ON w celu naszego wspólnego szczęścia i radości

amen

oznacz moderatorów
KrzysztofSz1956
#9 Pomysłodawca#

Proszę więc mi udowodnić, że "naruszyłem" ten Regulamin 6 razy w ciągu 30 dni, bo ja twierdzę, że tak nie było.

oznacz moderatorów
katarzynab1712
#15 Entuzjasta#

myślę że REGULAMIN nie przewiduje przekazania Panu Krzysztofowi dowodów

oznacz moderatorów
KrzysztofSz1956
#9 Pomysłodawca#

W takim razie stawiacie się ponad prawem, gdyż twierdzenie, że ktoś coś "naruszył", bez przedstawienia konkretnych zarzutów i dowodów owego "naruszenia", jest bez żadnej wartości. 

Już nie wspomnę o tym, że coś takiego jest dla mnie w najwyższym stopniu obraźliwe. 

oznacz moderatorów
katarzynab1712
#15 Entuzjasta#

Pani nat_not zara wszystko wyjaśni / i bedziesz Pan uświadomion / czyś Pan zgrzeszył czy beatyfikować pora

oznacz moderatorów
nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@KrzysztofSz1956 Udało mi się ustalić, że cała sprawa ma związek z ofertami usuwanymi na Twoją prośbę. System rozpoznał je jako naruszenia. Przepraszam za tę sytuację. 

Zdjęłam blokadę Smart z Twojego konta. Teraz problem nie powinien już występować.

Dodam, że @katarzynab1712 nie jest pracownikiem Allegro, bo wydaje mi się, że mogłeś odnieść takie wrażenie, czytając wcześniejsze wpisy.

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
katarzynab1712
#15 Entuzjasta#

właśnie!! jam expert niezależny, w pełni osobny i z boku pomagam  / charytatywnie

oznacz moderatorów
KrzysztofSz1956
#9 Pomysłodawca#

Dziękuję za wyjaśnienie tej sprawy. Byłoby całkiem cudownie, gdyby nie tykała Pani swoich rozmówców bez uprzedniego wypicia bruderszaftu 🙂

oznacz moderatorów
katarzynab1712
#15 Entuzjasta#

znałam raz takiego Mietka i on mawiał do swoich kumpli spod budki z piwem, tak im gadał: "eee... maniek ty wyciong kija z rzyci bedzie ci sie lepi żyło" - tak im gadał Mietek

oznacz moderatorów
albert210E
#7 Wielbiciel#

@nat_not Taki sam problem występuje aktualnie na moim koncie, tzn. "Zablokowana sprzedaż Smart!...". Komunikat pojawił się po prośbie i usunięciu starych ofert z konta. Czy można coś z tym komunikatem zrobić? 

oznacz moderatorów
katarzynab1712
#15 Entuzjasta#

Panie Krzysztofie - sytuacja rozwiązana, problem znikł (zniknął?) (w każdym razie .... go pies)    odtańczmy wspólnie radości taniec

oznacz moderatorów
KrzysztofSz1956
#9 Pomysłodawca#

Obie formy czasu przeszłego są poprawne.

😊 😁

oznacz moderatorów
katarzynab1712
#15 Entuzjasta#

a ta z psem?

oznacz moderatorów
KrzysztofSz1956
#9 Pomysłodawca#

O psie i o przyczynie mezaliansu dla psa pisał dawno temu Julian Tuwim 😄 😉.

oznacz moderatorów
katarzynab1712
#15 Entuzjasta#

tu wim przecie o tem.... hto to Tuwim?

oznacz moderatorów
KrzysztofSz1956
#9 Pomysłodawca#

No tak. Teraz też ludzie na siebie szczekają, ale prawdziwych endeków już nie ma 😉

oznacz moderatorów
katarzynab1712
#15 Entuzjasta#

za to prawdziwych e-deklów nie brak

definicja - Dekiel/Dekielka: **piiip**agłupek, ktoś, kto ma źle poukładane w głowie; jak również głowa (np. "masz chyba coś z deklem!")

oznacz moderatorów
nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@KrzysztofSz1956 Wyjaśniam tę sprawę. Odezwę się ponownie, gdy będę wiedzieć więcej.

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
pminor
#8 Zapaleniec#

również mam taki problem , nic złego nie zrobiłem a dostałem ostrzeżenie niewiem za co i blokade smart, proszę o odblokowanie

pminor_0-1697697796089.png

oznacz moderatorów