anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

W jaki sposób zgłosić użytkownika allegro lokalnie?

crunchips08
#7 Wielbiciel#

Witam ostatnio wystawiłem przedmiot i odezwało się 2-óch użytkowników którzy chcieliby zakupić towar ale potrzebują mojego maila. Wiem, że to są oszuści w jaki sposób mogę zgłosić abyście zablokowali ich konta?

oznacz moderatorów
16 ODPOWIEDZI 16

LEW433
#21 Demiurg#

Piszesz tu ich Loginy i wzywasz moderację, zablokują.

oznacz moderatorów

nydro1
#7 Wielbiciel#

U mnie ta sama sytuacja. Proszę o zablokowanie konta Michał (Client:49843284)

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@nydro1 Dzięki za zgłoszenie! Na wskazanym koncie doszło do włamania. 

Wiktoria
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Client:48483847
#2 Obserwator#

@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_ 

Dawid (Client:62499694) tutaj kolejny oszust

a tutaj jego kolejne konto 

Damian (AndrzejKowal12)|

Sprzedaje klucz do gry po czym wysyła nie działający.W ofercie ma płatność blikiem taniej żeby skusić potencjalnych nabywców. 

https://allegrolokalnie.pl/oferta/klucz-do-gry-steam-black-myth-wukong

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Client:48483847 czy zgłosiłeś problem z zakupem w dyskusji? 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

#2 Obserwator#

Oczywiście, posiadam wszystkie screeny z tej rozmowy. We wcześniejszej aukcji napisał że to był nietrafiony prezent podczas gdy miał 8 kluczy gry do sprzedania, na obecnej takiej samej aukcji już tego nie ma. Najlepszym sposobem żeby sprawdzić wystarczy spróbować kupić klucz do gry, sprawdzić go na steam i wszystko wcześniej nagrać bo będzie sie wymawiał że osoba która go kupiła wykorzystała go na innym koncie. Wysłałem mu screena z wiadomości w której pisało że klucz już został wykorzystany tyle że w innej grze. Reasumując mając czarno na białym udowodnienie winy nic sobie z tego nie zrobił i kolejny raz będzie oszukiwał ludzi.

oznacz moderatorów

Client:92449131
#7 Wielbiciel#

Miałem tak samo z tym że klucz niepoprawny, wysłałem wszystko co mogłoby udowodnić niepoprawność klucza, jedyne odpowiedzi jakie od niego otrzymuje na dyskusji to ,,kupujący kupił klucz, wykorzystał i chce teraz wyłudzić zwrot", nic więcej i jedyną sugestie jaką otrzymałem od allegro to wypełnienie formularza na allegro protect (co i tak mogę wypełnić tydzień po zakupie) i starać się o ewentualny zwrot, zwrot zwrotem ale fajnie jakby coś w końcu z nim zrobili bo będzie takich ludzi więcej 

oznacz moderatorów

Client:42715192
#7 Wielbiciel#

Jaki biedny sprzedający, masowo natrafia na oszustów w każdym kroku. Jednocześnie ten **piiip**a wysyła klucz z internetu, i ten sam klucz przewija się w poprzednich zgłoszeniach o tym, że jest oszustem.

oznacz moderatorów

#2 Obserwator#

https://allegrolokalnie.pl/oferta/klucz-do-gry-black-myth-wukong

https://allegrolokalnie.pl/oferta/klucz-do-gry-steam-black-myth-wukong

pierwsza aukcja to ta z której skorzystałem,zmieniona jest miejscowość i nazwa użytkownika i opis z "nietrafionym prezentem" zniknął

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Witam, łącze sie do tematu, dosłownie przed chwilą spotkałem sie z tym samym problemem

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Wpisałem klucz, który otrzymałem z ogłoszenia i znalazłem artykuł, w którym jest 1:1 ten sam klucz

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

I co na to allegro? Ten człowiek robi to od początku tego roku, w tym wątku już kilka razy było to zgłaszane. Ja sam się na to teraz nadziałem, również na ofertę black myth wukong. Dlaczego on dalej może wystawiać nowe oferty które oszukują w ten sam sposób?

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Co ja mam ręcznie googlować każdego sprzedającego żeby patrzeć czy od pół roku w ten sam sposób nie oszukuje ludzi na allegro lokalnie?

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Tak często oszukuje ludzi, że nawet ma naklejkę, "Często sprzedaje", przecież to jest niepoważne

oznacz moderatorów

Client:68800523
#1 Nowicjusz#

Kupiłam ostatnio przedmiot na allegro lokalnie i go nie otrzymałam. Próby kontaktu ze sprzedawcą nic nie dały, nie odpisał. Sprzedawca to Michał (Client:120896713)

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@Client:68800523 Czy opłaciłaś zamówienie? Sprzedający zwrócił wpłatę? Pamiętaj, że możesz rozpocząć dyskusję ze sprzedającym.

Natalia
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów