Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
dzisiaj mija 14 dzień gdzie nie mogę ruszyć ze sprzedażą, prosiłam o kontakt telefoniczny zero kontaktu!! wczoraj napisałam może doczekam się odpowiedzi, czy każdy ma takie problemy z allegro że w razie problemów to walka z wiatrakami ?? co mam dalej zrobić??
rysunek
Cześć, @Etlamoto. Przepraszam, że tyle to trwa. Poprosiłam o pilną odpowiedź w Twoim zgłoszeniu mailowym 49846472. Niedługo doradca się z Tobą skontaktuje.
Witam
będę troszkę złośliwa 😉 w nomenklaturze Allegro słowo "pilne" to ile dni ?? czy raczej miesięcy??🤔😅ponieważ słowo "pilne" i "niedługo" nie działa, bo nadal nikt się nie odezwał do dnia dzisiejszego. Mija 18 dzień......
@Etlamoto, poprosiłam ponownie o pilną odpowiedź w zgłoszeniu. Czy poprosić również o kontakt telefoniczny w tej sprawie?
@Etlamoto, dostałam informację, że weryfikacja wczoraj trafiła do drugiego operatora płatności - taka weryfikacja trwa do 3 dni roboczych, więc niedługo powinna zostać zaakceptowana.
Droga Pani,
te słowa które Pani do mnie pisze słyszałam również wcześniej od Pani koleżanki @MiMary to chyba regułka, która firma Was nauczyła i odpisujecie z automatu jak bezmyślne boty 🙄żeby klient pomyślał że coś jest robione w jego sprawie, a w realu nic nie możecie pomóc nic się nie zmieniło mnie już nie zależy bo zaczyna ruszać moja strona internetowa przez którą będę sprzedawać i wcale nie muszę tego robić przez allegro 😉, ale poczekam z ciekawości żeby się przekonać Czy Pani ma większą moc sprawczą żeby sprawa została rozwiązana?? życzę powodzenia i zobaczę czy Pani się uda
Witam,
te słowa, które Pani do mnie pisze, słyszałam również wcześniej od Pani koleżanki @MiMary to chyba regułka, która firma Was nauczyła i odpisujecie z automatu jak bezmyślne boty ... żeby klient pomyślał, że coś jest robione w jego sprawie, a w realu nic nie możecie pomóc !. Nic się nie zmieniło, do tej pory więc pozostaje czekać i potem opisać na internecie i blogu procedurę allegro . Obecnie kiedy, zaczyna ruszać moja strona internetowa, jak i sklep internetowy, przez które będę sprzedawać i wcale nie muszę tego robić przez allegro, nawet mniejsze koszty jedno co muszę, powiedzieć straciliście klienta, który mógłby dla Waszej firmy przynosić zyski, ale poczekam z ciekawości, żeby się przekonać, czy Pani ma większą moc sprawczą, żeby sprawa została rozwiązana?? Życzę powodzenia i zobaczę czy Pani się uda.
Dzień dobry,
Czy otrzymamy jakąś wiążącą odpowiedź co do naszego konta?
Wczoraj prawie działało a dziś znowu 0%.
Proszę o wyjaśnienia o co konkretnie chodzi?
@Etlamoto Twoje konto jest w pełni aktywne.
Naprawdę aktywne ?? zmieniło się jedno że od początku mamy zrobić rejestrację konta proszę zobaczyć, czy to według Pani jest aktywne konto?? i co teraz ???
@Etlamoto prześlij tu proszę zrzut całego swojego ekranu, z którego pochodzi ten zrzut oraz poproszę jeszcze o informację, czy podczas wystawiania oferty pojawią się jakieś komunikaty, które uniemożliwiają Ci rozpoczęcie sprzedaży?
Bardzo proszę, czy to coś zmieni raz już zapłaciliśmy, na samym początku, żeby zweryfikować konto było 80 % do zakończenia i nagle po miesiącu wracamy do początku dramat. Co dalej mamy robić ?? co jest nie tak ??
@Etlamoto Twoje konto jest w pełni aktywne, aktywne są też wypłaty. Przesłany zrzut dotyczy edycji danych firmowych, nie aktywacji konta.
Nie powinnaś mieć żadnych trudności z wystawieniem ofert i rozpoczęciem sprzedaży.
Zresztą widzę, że masz już jedną aktywną ofertę.
Oczywiście daj proszę znać, gdyby pojawiły się jakieś trudności, pomożemy!
No cóż, zmieniło się tyle jak poniższy zrzut ekranu, czy to oznacza że konto jest aktywne ??,