anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wyłudzanie danych

annara1
#7 Wielbiciel#

Otrzymałam wiadomość o chęci zakupu towaru

12-2.jpg

 i potem z informacją o potrzebie podania e-mail

Screenshot_20230911-015249.png

 mam tylko nadzieję, że mój telefon zablokował możliwość wyłudzania danych. Po co ten adres jest potrzebny oszustom?

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

az1rael
#21 Demiurg#

do wyslania linku gdzie potwierdzisz lipna transakcje i ci wyczyszcza konto

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@annara1 to próba wyłudzenia i fałszywa strona, dlatego nie podawaj proszę żadnych adresów. Czy możesz podać mi loginy użytkowników, od których otrzymałaś te wiadomości? 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

czy serwis nie potrafi tak skonfigurować bota / systemu by wyłapywał w wiadomościach między kupującym sprzedawcą słowa email/ mail / zakup / nr telefonu /i linki by od razu blokować i dawać do weryfikacji przez człowieka wyeliminowałoby to od razu wszelkie próby oszustwa

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@az1rael działamy, aby skutecznie wyeliminować tego typu próby wyłudzeń, ale nie jesteśmy w stanie zapobiec wszystkich, bo te ciągle się zmieniają i pojawiają nowe. Tutaj np. sytuacja jest nieco inna niż typowe wiadomości, ponieważ tutaj sprzedająca otrzymała zdjęcie podrobionej strony. Niemniej jednak mocno działamy, aby takich sytuacji było jak najmniej. 

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

ja już dawno poinformowałem głównego moderatora że jeśli nie wprowadzicie kont po weryfikacji na rejestrowane karty sim to wam bezpieczeństwo leżeć będzie i kwiczeć. Sami sobie robicie pod górkę skoro założenie konta to kwestia 5min a można kupić z takiego bez pełnej weryfikacji 😕 ilość pijaczków pod sklepem na których dane można kartę sim rejestrować jest ograniczona, a rejestrowanie w punkcie może skutkowac jakimiś dowodami np nagraniem z monitoringu dla policji. Wysyp prób oszustwa w tym momencie macie nienormalny

oznacz moderatorów

annara1
#7 Wielbiciel#

@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

Taki uzytkownik: deathmetal666

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@annara1 dziękuję, już działam w tej kwestii. 

Ola
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów