anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wybrany rozmiar paczki - paczkomat

Radow_Babiak
#7 Wielbiciel#

Witam;

Przez pomylke (nie wiedzialem ze paczka bedzie taka duza).

Wybralem gabaryt b przez co po otworzeniu drzwi w paczkomacie nie udalo mi sie zmiescic. Teraz paczka ma status nadane a w środku jest pusta. Czy teraz allegro może anulowac/zmienic mi gabaryt na c czy od razu prywatne zamawiać inną etykiete?

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

kostas11
#21 Demiurg#

@Radow_Babiak poprosimy  @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  anulują etykietę i wygenerujesz ponownie a na przyszłosć miarka i mierzymy 

Gabaryt A – maksymalne wymiary 8 × 38 × 64 cm, maksymalna waga: 25 kg.

Gabaryt B – maksymalne wymiary 19 × 38 × 64 cm, maksymalna waga: 25 kg.

Gabaryt C – maksymalne wymiary 41 × 38 × 64 cm, maksymalna waga: 25 kg.

________
Κώστας
oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@Radow_Babiak Etykieta została usunięta, wygeneruj przesyłkę ponownie 🙂 

oznacz moderatorów

Radow_Babiak
#7 Wielbiciel#

Przesylka z końcówką nuneru

20508928

Opowiem szczerze że zawsze pamietałem że da sie wybrac rozmiar jeszcze na wyswietlaczu (pewnie dotyczyło to zwrotow) i tym sie zasugerowalem ze będzie mozliwosc wyboru w ostanim kroku. 

Dzięki. Czekam aż system odświeży bo na razie nadal widzę że wysłana 

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@Radow_Babiak W takim razie anulowałam dla Ciebie inną etykietę, tę do dzisiejszego zamówienia. 

Jeśli paczka ma status "nadana", to należało od razu pod automatem skontaktować się z InPost. Nadanej etykiety nie jestem w stanie dla Ciebie anulować, dlatego kontaktuj się już bezpośrednio z InPost: https://inpost.pl/kontakt 

oznacz moderatorów

Radow_Babiak
#7 Wielbiciel#

Kontaktowalem sie telefonicznie i odesłali mnie do was ;). 

I tak stalem przy tym paczkomacie z otwartymi drzwiami.

No nic; mój błąd nadam prywatną etykietą.

oznacz moderatorów

Radow_Babiak
#7 Wielbiciel#

Teoretycznie "niby" anulowali ale chyba tylko w zakresie "ponownej wysylki" czyli mozliwosci otwarcia paczkomatu (przepakowania) a nie zmiany gabarytu.

Ciężko stwierdzić bo status na stronie się nie zmienił. 

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@Radow_Babiak Skonsultowałam tę sprawę z InPost i etykieta do paczki  660166047380749120508928 została odświeżona, co oznacza, że możesz spróbować przepakować paczkę do mniejszego kartonu i nadać ją ponownie. 

Jeśli się nie uda, to niestety będziesz musiał nadać paczkę we własnym zakresie 😞 

oznacz moderatorów