anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wysyłka elektroniczna (email) Kupującym nie działa karta dlatego paczkomat

MAMY ROZWIĄZANIE!
Sprzedawca2423
#7 Wielbiciel#

Witam , Od około 2 lat sprzedaje na allegro przedmioty wirtualne , Dlatego mam ustawioną dostawę Przesyłka elektroniczna (e-mail) - przedpłata , Przeważnie sprzedaje po 1 przedmiocie kupującemy ,Natomiast dziś osoba poprosiła mnie o dodanie wysyłki Allegro Paczkomaty InPost Ponieważ przy wysyłce email cos nie działało jej z kartą i nie mogła zapłacić i żebym wysłał jej normalnie (Aby było szybciej nie wysyłam na email lecz w chacie allegrolokalnie) Po dodaniu osoba kupiła 5 produktów i chciała kupowac jak najdrozsze i najlepsze i wtedy coś mi nie pasowało ,  Osoba chciała kupić jeszcze więcej droższych więc uznałem że na nastepny dzień dam jej znać aby przemyśleć sprawę i nie dać się oszukać Lecz te 5 aktualnych produktów już ode mnie otrzymała , Zapomniałem o tym i ok 5 h pózniej kolejna osoba kupiła 8 sztuk Każdą sztuke osobno i każdą opłacała na nowo wysyłke paczkomaty wiedząc że dane otrzyma tutaj na chacie , Pieniądze przychodza normalnie do rozliczenia i mogę je wypłacić , Natomiast pytam się czy w ten sposób mogę zostać jakoś oszukany ? Może jakiś nowy sposób scamerski ? Aktualnie nie wysyłam tych 8 produktów w celu zweryfikowania czy to nie scam ( Lecz nigdy przez 2lata nie zdażyło się że osoby kupowały więcej niż 2 produkty na raz) 

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11
LEW433
#21 Demiurg#

Masz środki na koncie to powinieneś wysłać, może dziwne ale jak płaci to oczekuje towaru.

oznacz moderatorów
Sprzedawca2423
#7 Wielbiciel#

Tak , Natomiast dziwna sprawa nigdy tak nie miałem tym bardziej 2 osoby które kupują każdy produkt osobno płacąc na każdym za wysyłkę zamiast kupić odrazu 8 szt i zapłacić raz , Też sprawa z niedziałającą kartą w wysyłce email , Nie wiem czy po prostu pozniej nie bedzie jakiegos scamu i będę zmuszony zwrócić pieniądze a nie otrzymam zwrotu towaru , Jedno z tych kont jest zawieszone na allegro Natomiast nie wiem czy zostało dziś zawieszone czy już było.

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg#

@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_  
@Sprzedawca2423 moderatorki sprawdzą te loginy bo zaraz się okaże że w dyskusjach każdy podniesie zarzut nienadania paczki (brak listu przewozowego) i zwrot z AP przez niedociumanego bota 

oznacz moderatorów
Sprzedawca2423
#7 Wielbiciel#

Po sprawdzeniu danych okazało się że druga osoba która kupiła kolejne 8 to ta sama z innego konta , Zauważyłem ponieważ podała te same informacje o zamieszkaniu, Równiez w tamtych pierwszych 5 zakupach prawie w każdym podany jest inny adres , Oraz raz jest podany inny numer telefonu oraz inny email , Wszystko śmierdzi oszustwem 

oznacz moderatorów
Client:44052296
#21 Demiurg#

@Sprzedawca2423 a za przesyłkę oddałeś? Czy to była przesyłka za 0 zł 

Bo to wszystko produkty cyfrowe?

oznacz moderatorów
Sprzedawca2423
#7 Wielbiciel#

Przesyłkę dałem za 5 zł ponieważ tak poprosił mnie kupujący

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg#

5zł dodabe do ceny produktu cyfrowego czy odjete od ceny i dolozone do kosztu zakupu jako wysylka?

oznacz moderatorów
Client:44052296
#21 Demiurg#

@Sprzedawca2423 bardzo dziwne. Coś mi się wydaję, że za zakup mogła być wykorzystana dane płatnicze "osoby trzeciej"

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Sprzedawca2423 na kontach, które złożyły te oferty doszło do włamań, wszystkie są już zabezpieczone, nie realizuj proszę tych zamówień. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg#

@la_nika tych nowych czy tych wcześniejszych co już poszły?

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@az1rael na tym wcześniejszym również, ale tutaj zamówienia były opłacone. Najprawdopodobniej o to chodziło, żeby @Sprzedawca2423 wysłał te późniejsze bez wpłaty od kupujących. Wszystkie konta są już zabezpieczone. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów