Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam , Od około 2 lat sprzedaje na allegro przedmioty wirtualne , Dlatego mam ustawioną dostawę Przesyłka elektroniczna (e-mail) - przedpłata , Przeważnie sprzedaje po 1 przedmiocie kupującemy ,Natomiast dziś osoba poprosiła mnie o dodanie wysyłki Allegro Paczkomaty InPost Ponieważ przy wysyłce email cos nie działało jej z kartą i nie mogła zapłacić i żebym wysłał jej normalnie (Aby było szybciej nie wysyłam na email lecz w chacie allegrolokalnie) Po dodaniu osoba kupiła 5 produktów i chciała kupowac jak najdrozsze i najlepsze i wtedy coś mi nie pasowało , Osoba chciała kupić jeszcze więcej droższych więc uznałem że na nastepny dzień dam jej znać aby przemyśleć sprawę i nie dać się oszukać Lecz te 5 aktualnych produktów już ode mnie otrzymała , Zapomniałem o tym i ok 5 h pózniej kolejna osoba kupiła 8 sztuk Każdą sztuke osobno i każdą opłacała na nowo wysyłke paczkomaty wiedząc że dane otrzyma tutaj na chacie , Pieniądze przychodza normalnie do rozliczenia i mogę je wypłacić , Natomiast pytam się czy w ten sposób mogę zostać jakoś oszukany ? Może jakiś nowy sposób scamerski ? Aktualnie nie wysyłam tych 8 produktów w celu zweryfikowania czy to nie scam ( Lecz nigdy przez 2lata nie zdażyło się że osoby kupowały więcej niż 2 produkty na raz)
Masz środki na koncie to powinieneś wysłać, może dziwne ale jak płaci to oczekuje towaru.
Tak , Natomiast dziwna sprawa nigdy tak nie miałem tym bardziej 2 osoby które kupują każdy produkt osobno płacąc na każdym za wysyłkę zamiast kupić odrazu 8 szt i zapłacić raz , Też sprawa z niedziałającą kartą w wysyłce email , Nie wiem czy po prostu pozniej nie bedzie jakiegos scamu i będę zmuszony zwrócić pieniądze a nie otrzymam zwrotu towaru , Jedno z tych kont jest zawieszone na allegro Natomiast nie wiem czy zostało dziś zawieszone czy już było.
@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@Sprzedawca2423 moderatorki sprawdzą te loginy bo zaraz się okaże że w dyskusjach każdy podniesie zarzut nienadania paczki (brak listu przewozowego) i zwrot z AP przez niedociumanego bota
Po sprawdzeniu danych okazało się że druga osoba która kupiła kolejne 8 to ta sama z innego konta , Zauważyłem ponieważ podała te same informacje o zamieszkaniu, Równiez w tamtych pierwszych 5 zakupach prawie w każdym podany jest inny adres , Oraz raz jest podany inny numer telefonu oraz inny email , Wszystko śmierdzi oszustwem
@Sprzedawca2423 a za przesyłkę oddałeś? Czy to była przesyłka za 0 zł
Bo to wszystko produkty cyfrowe?
Przesyłkę dałem za 5 zł ponieważ tak poprosił mnie kupujący
5zł dodabe do ceny produktu cyfrowego czy odjete od ceny i dolozone do kosztu zakupu jako wysylka?
@Sprzedawca2423 bardzo dziwne. Coś mi się wydaję, że za zakup mogła być wykorzystana dane płatnicze "osoby trzeciej"
@Sprzedawca2423 na kontach, które złożyły te oferty doszło do włamań, wszystkie są już zabezpieczone, nie realizuj proszę tych zamówień.
@la_nika tych nowych czy tych wcześniejszych co już poszły?
@az1rael na tym wcześniejszym również, ale tutaj zamówienia były opłacone. Najprawdopodobniej o to chodziło, żeby @Sprzedawca2423 wysłał te późniejsze bez wpłaty od kupujących. Wszystkie konta są już zabezpieczone.