Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam potrzebuje pomocy. Dzisiaj przez licytacje sprzedałem iPhone 11 Pro Max oraz iPada Pro 12,9. Kupujący zapłacili za produkty zaś allegro zablokowało moje konto oraz środki. Pytanie co robić w takiej sytuacji? Wysłać kupującym produkty i czekać na odpowiedź Allegro czy czekać aż allegro odblokuje moje konto i wtedy wysłać produkty? Dodam też że wysłałem przez formularz kontaktowy allegro zdjęcia telefonu i tabletu przy moim paszporcie ale nie otrzymałem żadnej odpowiedzi ze strony Allegro.
Sprawa zaczyna się robić coraz ciekawsza ponieważ osoba która kupiła tablet założyła dyskusje ponieważ nie otrzymała towaru a wysłałem go wczoraj 2 godziny po zakupie. Zaczynam mieć przeczucie że sprawa nie zakończy się zbyt łatwo. Więc jeśli stracę swoje przedmioty i pieniądze to idę na policje i skontaktuje się z prawnikiem.
Dodam jeszcze że nie mam już żadnego kontaktu z allegro mimo wysłania dowodów na moją niewinność, lekko mówiąc zlali mnie totalnie. W szoku jestem że taka firma dopuszcza się takich sytuacji
Ale allegro nie umocowania do takiego działania. Odmowa wypłaty może być potraktowaną jako przywłaszczenie. Właśnie przygotowuję wniosek do sądu o zablokowanie allegro możliwości prowadzenia działalności że względu na niedostosowany do zapisów polskiego prawa system oraz działania mające znamiona przestępstwa i przeglądam wątki.
Dostałem odpowiedź godzinę temu od allegro że konto zostało odblokowane i mogę wypłacić środki tylko niestety dalej jest ono zablokowane. Po jakim czasie od odblokowania przez Allegro będę mógł wypłacić pieniądze?
@Macigiusz nie masz już blokady konta
kasę wypłać tu https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/srodki-i-historia-operacji#!/
U mnie jest "wypłaty nieaktywne"
@Macigiusz To pisz do tych mącicieli dla czego nie możesz wypłacić kasy?
A wypłacałeś już kiedykolwiek?