Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. Wygląda na to ze inpost zgubil moja paczkę do kupującego (od kilku dni status odebrana od kuriera). Co prawda próbują wyjaśniać co się stało, ale robią to tak nieudolnie ze wątpię już w jej odnalezienie... Pytanie brzmi -co ze zwrotem pieniędzy a towar (500zl). Generalnie znalazłem informację ze jeżeli sprzedaje osoba prywatna (czyli ja) to w chwili wysłania przesyłki cala sprawa przechodzi ba kupującego, ale jak to wygląda w praktyce ? Pozdrawiam
@komaszek Z tą odpowiedzialnością do momentu wydania przewoźnikowi moim zdaniem nie jest tak łatwo.
@komaszek Jeżeli to nie było pobranie, za towar do momentu odebrania odpowiadasz Ty.
Czyli wniosek jest taki ze musze mu zwrócić pieniądze tak ? Ok, ale co w związku z tym - to ja zostaje bez towaru i pieniędzy w takim razie. Inpost raczej mi nie zwróci 500 zl xd.
@komaszek Masz dowód nadania, złóż reklamację na piśmie. Nie może być tak, aby InPost zgubił Ci paczkę i nie oddał pieniędzy.
Tak zrobię, ale czy to nie jest tak ze Oni zwracają jedynie hmm koszt wysyłki x10 ? Czy jakoś tak ?
@komaszek Skontaktuj się z nimi i zapytaj. Jeśli masz dokument potwierdzający wartość towaru, na przykład fakturę, powinni oddać wszystko. Takim dokumentem może też być wydruk aukcji i wpłata od kupującego - tam jest cena.