Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, od jakiegoś czasu jestem zalewany spamem w wiadomościach prywatnych przez oszustów. Głównie są to prośby o podanie adresu email w celu zakończenia sprzedaży poza allegro. Chciałbym zgłosić takich pacjentów zespołowi allegro. Czy jest na to jakiś sposób?
podać adres mailowy polskiej policji. Działa bardzo skutecznie, hihi. A na serio możesz tutaj napisać ich adresy mailowe lub nick
@DamianR01 Cześć 🙂 Możesz zgłaszać na Gadane loginy kont, z których wysyłane są tego rodzaju wiadomości. Zablokujemy je
To ja poproszę o zablokowanie:
decoarea
bartlomiejlena
fenol1
eembee
Wysyłają mi dziwnie brzmiące wiadomości łamaną polszczyzną, że rzekomo coś kupili i mam wejść w podejrzany załącznik.
decoarea też mnie poinformowała o zakupie mojego towaru- jest to próba wyłudzenia danych do logowania bankowego - w załączniku jest ''lewa " faktura zakupowa oraz odnośnik do logowania bankowego
@riv13 konta fenol1 i eembee, już zabezpieczyliśmy. Żebym mogła zgłosić do naszego działu bezpieczeństwa konta decoarea oraz bartlomiejlena, potrzebuję zrzutu ekranu z widoczną treścią wiadomości oraz nadawcą wiadomości.
Nie jestem osobą, która założyła wątek, ale mnie też użytkownik decoarea spamował/podjął próbę oszustwa. @Sa_nova
@Client:88693948 Dzięki! Na wskazanym koncie doszło do włamania. Już je zabezpieczyliśmy.
No i co dalej? Miliony e-maili, czy loginów krąży w sieci wraz z hasłami. Jest to efekt wycieków danych z różnych stron, o tych wyciekach poszkodowani najczęściej nawet nie wiedzą. Wystarczy wpisać odpowiednie dane, aby się zalogować, nie trzeba nawet crackera.
Niewiele Allegro może nawet z tym zrobić, musiałoby podjąć drastyczne kroki, np przymusowa weryfikacja dwuetapowa.