anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zmiana punktu nadania paczki

artmazur
#8 Zapaleniec#

Witam, sprzedałem przedmiot na Allegro Lokalne i system (bądź nieświadomie ja) wybrał punkt nadania odległy od mojego miejsca zamieszkania o 40 km. Jak mogę to zmienić ?  

oznacz moderatorów
13 ODPOWIEDZI 13

komis-bell
#21 Demiurg#

@artmazur Jeśli punktem nadania jest paczkomat INPOST to możesz nadać w dowolnym paczkomacie na terenie kraju.
Co do innych metod - nie wiem jak to wygląda.

oznacz moderatorów

artmazur
#8 Zapaleniec#

Jako punkt nadani wybrało mi Allegro One Box

oznacz moderatorów

amibis
#10 Popularyzator#

Poproś moderatora o usunięcie etykiety i na przyszłość unikaj jak ognia g...a pod tytułem A.O.B.

oznacz moderatorów

artmazur
#8 Zapaleniec#

Nawet nie mam pojęcia w którym momencie został wybrany taki punkt. Powiedz jakaś jest tu specjalna procedura by zwrócić się do moderatora ?

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@artmazur jestem 🙂 Możesz wygenerować ponownie etykietę i wybrać inny automat nadawczy. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

artmazur
#8 Zapaleniec#

Bardzo dziękuję za pomoc Pani moderator za pomoc, ale nadal mam problem ponieważ  w mojej miejscowości nie ma takiego boxa.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@artmazur przykro mi, ale w takiej sytuacji pozostaje nadać przesyłkę poza Allegro Lokalnie, ponieważ tą metodą można nadawać przesyłki tylko w Allegro One Box. 
Przy nadaniu przesyłki poza Allegro Lokalnie będziesz musiał zapłacić za nadanie, a kupujący ma darmową dostawę w ramach Smart! 
Innym rozwiązaniem (jeśli masz blisko Paczkomat InPost) byłoby skontaktowanie się z kupującym i jeśli się zgodzi, zwrócenie wpłaty, poproszenie go o ponowny zakup z metodą AllegroPaczkomaty InPost. Wówczas przesyłkę nadasz w dowolnym paczkomacie.  
Niestety technicznie nie możemy zmienić metody dostawy, więc zostają takie opcje. 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

artmazur
#8 Zapaleniec#

W mojej miejscowości nie ma Box-a ale jest punkt:

Allegro One Punkt A006131

Bolesława Chrobrego 2

Czy to coś zmieni ?
47-330 Zdzieszowice

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@artmazur przykro mi, ale nie 😞 
Przesyłki tą metodą (Allegro One Box) można nadać tylko w automacie paczkowym. 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

artmazur
#8 Zapaleniec#

Dziękuję Pani Moniko, spróbuję skontaktować się z kupującym i namówić do powtórnego kupna.

Ale jeszcze jedno pytanie: czy allegro pomimo zwroty pieniędzy za niezrealizowaną transakcję pobierze prowizję ?

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@artmazur jeśli zwrócisz wpłatę przesz Allegro Lokalnie (tutaj artykuł jak to zrobić) to automatycznie otrzymasz zwrot prowizji 🙂 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

artmazur
#8 Zapaleniec#

Ok. - wielkie dzięki

oznacz moderatorów