Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, kupujący nie odebrał paczki z paczkomatu, tłumaczy to zakupem przez pomyłkę, żąda zwrotu pieniędzy - a co w tym przypadku z prowizja która allegro mi juz naliczyło i za którą już zapłaciłem?
Zauważyłem jesscze opłatę 9.99 za paczkomat - chyba to za przesyłkę powrotną- co wtedy?
@pumbaa jeśli jesteś prywatnym sprzedawcą i zgodziłeś się na przyjęcie zwrotu masz prawo potrącić wszystkie koszty jakie poniosłeś w związku z ,,zakupem przez pomyłkę ,, Inaczej jest w przypadku sprzedaży firmowej , ale piszesz o Lokalnie .....
@pumbaa to jest opłata za wysyłkę, a nie za zwrot. Kupujący opłacił przesyłkę wraz z zamówieniem, a my naliczyliśmy Ci opłatę za etykietę, więc za wysyłkę wychodzisz na zero. 😉
Na pewno?
@pumbaa tak na pewno, klient płaci Ci za wysyłkę 9,99 zł a Ty generując etykietę przez allegro i w momencie nadania w paczkomacie allegro Cię obciąża tą kwotą, zwrot jest za darmo ale 9,99 zł jesteś w plecy więc jak zgodzisz się na zwrot możesz to potrącić bo masz doliczone do rachunku 🙂
Tak jest na zero.
@pumbaa tak, na pewno. 😉
@pumbaa tu nie ma zwrotów na Lokalnie i olej to jak sprzedałeś jako osoba prywatna, towar nie jest już Twój i kupujący ma pecha, a jak chcesz przyjąć zwrot, potrąć wszystkie koszty opłatę, nadanie, karton i czas o czym go uprzedź 😄