Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupujący kupił znaczki, ale nie zapłacił i nie odpowiada na maile.
@gefion takie ryzyko na Lokalnie 🙂 opłata jest za utrzymanie ogłoszenia bezzwrotna 🙂
@gefion jaki wybrałeś sposób zapłaty? Jeżeli przelew, to nie martw się , nie zapłaci, po 5 dniach aukcja się wznawia i nie masz opłaty ( nie prowizji). Jeżeli odbiór osobisty lub za pobraniem - prosisz się o kłopoty 🙂
A pytanie jakieś masz??
Jeśli nie zapłacił, to prowizja nie została naliczona. Jeżeli została naliczona, to wybrał wysyłkę za pobraniem lub odbiór osobisty. Nie udostępniaj na Lokalnie pobrania i odbioru osobistego, wtedy bez zapłaty prowizja nie będzie naliczana, a ogłoszenie wznowi się po pięciu dniach. Przeczytaj regulamin Lokalnie. Teraz poproś o zwrot naliczonej opłaty przez ten formularz; https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=1b69d4ac-dd8e-4631-b724-47d66829753d&subjectId=71d604cc-a... Koniecznie załącz jakiś dowód na rezygnację kupującego.
Jak Ci pobrali prowizję to cię zmartwię, nie odzyskasz jej. Po za tym na allegro lokalnie nie ma prowizji. Oni to nazywają opłatę za utrzymanie i obsługę ogłoszenia i nie podlega to zwrotowi.
Nazywa się to opłata transakcyjna.
Zwał jak zwał... w każdym razie jak pobiorą to nie oddadzą i nie obchodzi to nikogo że kupujacy zrezygnował z zakupu.
Nie obchodzi, takie są reguły na AL.
@annseb Niejednokrotnie na AG były przypadki, gdzie allegro zwracało opłatę transakcyjną, tylko trzeba mieć pod to podkładkę w postaci rezygnacji kupującego.
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
Na allegro lokalnie nie sądzę bo tam nie ma prowizji
@annseb A właśnie że na AL.
Sam jednym czasem próbowałem odzyskać ową opłatę i miałem podkładkę w postaci maili kupującego niestety stanowisko AL było jasne - takie jak w regulaminie
@annseb To teraz mi pokaż, w którym miejscu regulaminu jest napisane, że ta opłata jest bezzwrotna😁
PS To trzeba było uderzać do skutku - w końcu trafiłbyś na ogarniętego konsultanta. Poza tym nie udostępnia się odbioru osobistego oraz pobraniówek i nie ma się problemu.
@annseb Ale zdajesz sobie sprawę, że to jest artykuł pomocy, a nie regulamin?😏
Ja natomiast pytałem, gdzie to jest napisane w regulaminie (który, w przeciwieństwie do artykułów pomocy, jest wiążący).
Napisane jest tak:"
Na Allegro Lokalnie nie pobieramy prowizji za sprzedaż. Naliczamy opłatę za obsługę transakcji. Gwarantujemy, że Twoje ogłoszenie będzie widoczne dla kupujących na Allegro Lokalnie oraz na Allegro. Kupujący będzie mógł również skorzystać z szybkich płatności, aby zapłacić za przedmiot.
Samo kliknięcie przycisku [kup teraz] lub zakończenie licytacji nie spowoduje naliczenia opłaty. Opłatę za obsługę transakcji pobierzemy dopiero, gdy:
Z tego powodu opłata za obsługę transakcji jest bezzwrotna."
@LEW433 Ale napisane jest to w artykule pomocy, a nie w regulaminie. Czego w związku z tym nie rozumiesz?😏
@Knowhere Kupujący nie odpowiada na maile.Tzn jaką podkładkę.
@LEW433 To tym bardziej, skoro kontaktu nie ma.